"Найбільш оптимальний варіант повернення Криму і Донбасу - це припинення існування Росії як держави," - Тука

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука не прихильник суто військового шляху повернення окупованих територій України.

При цьому в інтерв'ю "Апострофу" він зазначає, що умови повернення Донбасу й Криму абсолютно різні, передають Патріоти України.

"Почну з того, що я не прихильник суто військового шляху повернення Донбасу. Перш за все, наша армія ще не настільки потужна, щоб вступати в протистояння з регулярною російською армією. Так, зараз наші хлопці воюють, роблять це самовіддано й героїчно. Але вкотре закликаю: треба виймати голову з піску й відверто говорити, що проти нас зараз не діє авіація, проти нас зараз не діють ракетні види озброєнь. Чи можемо ми зараз повноцінно дати відсіч у разі використання таких видів озброєнь?", - заявив Тука.

На його думку, Україна повинна нарощувати свою військову міць, розуміючи, що сусідня країна-агресор нікуди не зникне.

"Росія – це ворог. Ворог страшний. Ворог підступний. Тому нам просто потрібно готуватися. А на це потрібен час. Час і гроші. Дуже великі гроші. Бо будь-яка армія для будь-якої країни світу – це величезні фінансові витрати", - пояснив заступник міністра.

Водночас Тука вітає шлях повернення територій за допомогою зовнішнього впливу на РФ – санкцій.

"Одні кажуть, що дурман великодержавний настільки глибоко засів у головах, що москалі готові воювати навіть у постолах й з балалайками. А інші кажуть, що все-таки холодильник перемагає телевізор. Я - прихильник другої тези. Я був свідком розквіту, занепаду і знищення Радянського Союзу. Тому я прекрасно пам'ятаю, як це, коли на прилавках магазинів, які зараз ломляться від розмаїття товарів, лежить тільки морська капуста", - заявив він.

Тука зазначив, що ідеальним варіантом для всього світу є припинення існування Росії як держави в її нинішньому вигляді.

"Найбільш оптимальний варіант для України та, мабуть, і для всього світу – це взагалі припинення існування Росії як держави в такому вигляді, як зараз", - наголосив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...