Найбільший холодильний комплекс України будують на Дніпропетровщині

Комплекс стане не тільки найбільшим, а й найсучаснішим.

Під Дніпром компанія «Сади Дніпра», заснована українським підприємцем Вадимом Єрмолаєвим, приступила до будівництва холодильного комплексу площею 20 тис. кв. м і місткістю понад 19 тис. тонн яблук. У листопаді вже були введені в експлуатацію перші 10 камер сховища, передають Патріоти України з посиланням на Build Port.

Цей холодильний комплекс повинен стати не тільки найбільшим в Україні, а й найсучаснішим. Завдяки застосовуваним інноваційним технологіям будуть контролюватися всі біохімічні процеси в яблуці, а його свіжість зберігатиметься цілий рік.

Сховище має регульоване газове середовище, що дає можливість контролювати температуру і вологість в камері, регулювати вміст кисню і вуглецю, а також абсорбувати етилен.

До того ж системою можна керувати за допомогою звичайного смартфона з будь-якої точки світу.

Система зберігання вимагає, щоб холодильні камери були герметичними. Тому при будівництві вперше була застосована технологія суцільної герметизації стиків сендвіч-панелей голландської фірми RibbStyle.

Запуск сховища на повну потужність істотно розширить потенціал української продукції на закордонних ринках.

За словами генерального менеджера компанії «Сади Дніпра» Олександра Пахно, даний проект повинен довести, що Україна може постачати яблука високої якості в будь-яку точку світу. Будівництво всього холодильного комплексу розраховують закінчити в 2020 році.

«Сади Дніпра», заснована в 2016 році, має в своєму розпорядженні сади загальною площею 100 га. Продукція компанії постачається в країни Європейського Союзу, Азії та Близького Сходу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...