"Найгірше попереду": Експерти "напророчили" світу глобальну економічну кризу

Сукупні втрати на ринках акцій США, Азії і Європи внаслідок масштабних розпродажів за підсумками жовтня перевищили п'ять трильйонів євро, що стало найбільшим обвалом з часів краху банку Lehman Brothers в 2008 році.

"Американський індекс S&P 500 завершив жовтень падінням на 8% - найгірший результат за останні десять років. Високотехнологічний Nasdaq знизився на 9,2%, також встановивши антирекорд з листопада 2008 року. А фондовий індекс MSCI World, куди входять цінні папери, що торгуються в 23 країнах світу, з початку року впав на 15%", - передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.

Ринок струснули новини про можливий вихід Італії з ЄС, а також вбивство журналіста Джамаля Хашукджі в консульстві Саудівської Аравії в Туреччині. Серед інших причин називають побоювання інвесторів у зв'язку з ростом процентних ставок у США, а також загострення торгових відносин між Вашингтоном і Пекіном.

За розрахунками великого американського інвестбанку JP Morgan Chase, найгірше попереду і американський фондовий ринок чекає справжній обвал. Очікується, що ринок впаде через велику кількість індексних, біржових та інших пасивно керованих фондів. Зараз до 80% всіх активів припадає на пасивно керовані, тоді як перед кризою 2008 року їх частка не перевищувала 30%.

У JP Morgan Chase відзначають, що глобальна криза ймовірна в 2020 році - їй буде передувати низка нових падінь американських індексів. Аналітики банку вказують, що під час глобальної кризи 2007-2008 років фондовий індекс S&P 500 впав на 54% від пікових значень.

Передбачається, що прийдешній обвал світового фондового ринку буде не настільки масштабним, оскільки вартість активів в країнах, що розвиваються зараз набагато нижча, ніж в 2008 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...