"Найголовнішим нашим досягненням буде вулиця Романа Шухевича не в Києві, а в Москві", - Портников дав відсіч нападкам на героїчного генерала УПА (відео)

Коли вулицю в Москві назвуть на честь командувача УПА Романа Шухевича, це означатиме, що Росія почала одужувати і пишається людьми, які здатні кинути виклик НКВС.
Віталій Портников

Головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича в Україні вважають не моральним авторитетом, а символом збройного опору агресорові, заявив політичний оглядач Віталій Портников в ефірі "Девідзон радіо", повідомляють Патріоти України.

"Він заслужив свою вулицю не за це, а за те, що він був командувачем Української повстанської армії, яка після Другої світової війни довгі роки протистояла більшовизму, коли вже жодних інших збройних формувань, готових боротися з Червоною армією і НКВС, що тероризували українців, не було", – заявив Портников.

Журналіст підкреслив, що назва вулиці Шухевича пов'язана з тим, що Україна веде війну з Росією.

"Для українського народу важливо мати в назвах вулиць людей, які є не стільки моральними авторитетами і не тільки моральними авторитетами, а символами збройного опору ворогу. І немає жодного сумніву, що Роман Шухевич саме такий... Не моральний авторитет. У його біографії чимало сторінок, які багато хто, напевно, хотів би викреслити. Але з біографії політика і військового не можна викреслити сторінок", – заявив він.

Портников додав, що Шухевич хотів незалежності України, а українські націоналісти не один раз знаходили союзників у Німеччині. Крім того, багато національно-визвольних рухів на ранній стадії війни сподівалися зробити своїм союзником Гітлера.

"Я зовсім їх не виправдовую. Було б дивно, якби я, будучи євреєм, виправдовував співпрацю з гітлерівцями. Як і не виправдовую співпраці зі Сталіним. Було б дивним, якби я, будучи людиною, яка ненавидить авторитаризм і тоталітаризм, виправдовував когось за співпрацю зі Сталіним, навіть євреїв. Але така співпраця була. Держава Ізраїль шукала військової підтримки у 1948 році у Сталіна і дістала її. І я радий, що вона дістала, тому що вона вціліла", – підкреслив він.

Журналіст пояснив, що важливо не тільки те, чиїм ім'ям названа вулиця, а й те, чому вона так названа.

"Після того, як закінчиться війна, після того, як від окупантів буде очищено Донбас і Крим, після того, як упаде путінський режим і Росія стане нормальною цивілізованою державою, після цього ми зможемо говорити про різні факти біографій українських військових командирів так само неупереджено, як про це говорять люди в мирних країнах... Пам'ять про Шухевича, Героя України та командувача УПА, – це пам'ять про людину, яка вбивала співробітників НКВС. Тобто робила те, що мала робити кожна нормальна радянська людина. І те, чого радянські люди не робили, роками живучи під окупацією банди. Я вважаю, що найголовнішим нашим досягненням буде вулиця Романа Шухевича не в Києві, а в місті Москві. Ось коли вулиця Романа Шухевича буде в Москві, ми скажемо, що Росія почала одужувати. Що вона пишається тими людьми, які здатні кинути виклик НКВС", – підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...