"Найімовірніше, це був теракт", - заслужений штурман-випробувальник СРСР про катастрофу Ан-148

За словами експерта, пасажирський літак Ан-148, який зазнав аварії в Підмосков'ї, найімовірніше, почав горіти до того, як зіткнувся із землею
Олег Коршунов

Однією з найбільш імовірних версій катастрофи пасажирського літака Ан-148 у Підмосков'ї є теракт, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" український льотчик, колишній співробітник конструкторського бюро держпідприємства "Антонов", заслужений штурман-випробувальник СРСР Олег Коршунов, передають Патріоти України.

"Це таємниця, покрита мороком. Визначеності немає жодної. Одразу ж висунули версію катастрофи, як і в кожному такому випадку: технічна несправність, людський чинник, погодні умови і, можливо, теракт. Треба визнати, версію теракту я б поставив на перше місце. Наприклад, коли на Синайському півострові розбився літак, імовірність теракту тривалий час навіть не розглядали. Про неї заговорили, коли вже зовсім діватися було нікуди", – зазначив співрозмовник.

Він підкреслив, що екіпаж літака не передав на землю жодної інформації. "Літак був у процесі набирання робочого ешелону – це 9–10 тис. метрів. Маніпуляції, які призвели до втрати висоти і швидкості, не вносять ясності. Припустити що-небудь дуже складно. І підозріло, що не було радіообміну – на землю нічого не передали. Найімовірніше, в екіпажу не було часу, щоб повідомити хоч якусь інформацію. Моментального руйнування двигуна практично не буває – він може загорітися. І на це потрібен якийсь час. Але тут я б звернув увагу, що літак буквально гепнувся на землю. На великій швидкості розліталися його охоплені полум'ям шматки. Я вважаю, що літак горів уже до того, як зіткнувся із землею. Хоча причини катастрофи можуть бути дуже різними, поки ми можемо тільки розмірковувати", – резюмував Коршунов.

Пасажирський літак Ан-148 "Саратовских авиалиний", що виконував рейс із Москви в Орськ, зник з екранів радарів через кілька хвилин після вильоту з аеропорту Домодєдово 11 лютого. Уламки літака було виявлено в Раменському районі Московської області. На борту перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...