"Найкраща консерва Росії": Як соратник Яценюка розвиває бізнес в окупованому Криму

Раніше Олега Кришина називали одним з тих, хто опосередковано лобіював у парламенті запровадження вільного митного режиму з окупованим півостровом.

Олег Кришин

Як повідомляє «Центр журналістських розслідувань», нещодавно «Російська система якості» (Роскачество) провела дослідження «одного з найбільш народних вітчизняних продуктів – кільки в томаті» і визначила переможцем консерви заводу «Пролив» з Керчі, опосередкованим власником якого є народний депутат України Олег Кришин, передають Патріоти України.

ТОВ «Керченський рибоконсервний завод «Пролив» після анексії Криму Росією був зареєстрований в держреєстрі РФ на офшорну компанію «Бартон сейлз лімітід» з Британських Віргінських островів.

В українському державному реєстрі засновником ТОВ «Пролив» на момент окупації Криму було ТОВ з іноземними інвестиціями «ЦМК», а керівником – Олег Кришин, який вийшов з органів управління компанії після обрання народним депутатом України (фракція «Народний фронт»).

Наразі власником і бенефіціаром ТОВ «Пролив», юридичну адресу якого 2014 року змінили з Керчі на Дніпро, в українському реєстрі є компанія «Міллвью пропертіз ЛТД» (Британські Віргінські острови).

У деклараціях про доходи народного депутата Олега Кришина вказана компанія Leedlend LTD, кінцевим бенефіціаром якої є його батько – Юрій Кришин. Адреса компанії, що її вказано в декларації Кришина, збігається з адресою власниці ТОВ «Пролив»: у них одна поштова скринька – бокс 146 (Trident Chamders, P.O Box146, Road Town, Tortola,British Virgin Islands).

Раніше Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради України заблокував засідання робочої групи, створеної згідно з рішенням парламенту для внесення змін в закон про ВЕЗ «Крим». Закон підриває дію західних санкцій, оскільки дозволяє те, що санкціями заборонено – інвестувати в економіку Криму, вести бізнес в окремих секторах, експортувати продукцію, вироблену на окупованій території та ін. У блозі журналістки Валентини Самар «Хто хоче зберегти ВЕЗ в окупованому Криму», серед інших членів парламентського Комітету названий і його секретар – Олег Кришин, який до анексії через корпорацію ЦМК контролював рибоконсервний завод «Пролив». Він випускав консерви під ТМ «Пролив», «Vilnas», «Боспор» і «Laatsa». Завод в Керчі продовжує працювати і навіть розширює потужності. Керівництво Корпорації ЦМК відкрито лобіювало впровадження вільного митного режиму з окупованим Кримом, про що ЗМІ нагадують, коли пишуть про активи Кришина.

До слова, журналісти-розслідувачі з програми «Схеми» у червні 2018 року заявили про викриття незаконного тютюнового бізнесу в Жовтих Водах Дніпропетровської області, що діє під прикриттям політичної партії «Народний фронт». Зокрема, наліпку «Народного фронту» вони виявили на дверях фабрики, що випускає сигарети з акцизними марками, більша частина з яких є підробленими. Крім того, з’ясувалося, що у відкритті фабрики допоміг депутат Верховної Ради від цієї політсили Олег Кришин. Сам від згодом заперечив причетність до фабрики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...