Найманця з Росії, який давив танком бійців АТО, передадуть терористам

В рамках підготовлюваного до Нового року великого обміну полоненими Україна збирається видати російського найманця Руслана Гаджиєва, який в бою на висоті 307,5 ​​під Санжарівкою, за його ж словами, задавив дев'ять українських воїнів.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Росіянин вже засуджений на 15 років позбавлення волі. За версією звинувачення, гусеницями свого "залізного коня" він розчавив 9 українських солдат, ще 12 осіб покалічив.

Як зазначає Бутусов, танків на позиції ВСУ увірвалося три - все, хто в них був, крім Гаджиєва, загинули в тому бою.

Дружина найманця раніше нарікала, що 43-річний Гаджиєв приїхав в Україну заробити грошей з Адигеї, одного з найбідніших і надепресивніших російських регіонів, де він не міг знайти роботу.

"Він поїхав в кінці грудня 2014 року, 23-го числа, сказав, що їде на відновлювальні роботи, агітував їх батюшка з нашої церкви, кажуть, його потім самого бачили в Луганську", - наводить її слова з інтерв'ю російським ЗМІ Бутусов.

Журналіст вказує, що Гаджиєва взяли в полон в знаменитому бою на висоті 307,5 - опорний пункт "Валера", під час Дебальцевській операції.

В той день опорний пункт, який захищали 40 бійців 128-й гірсько-піхотної, 17-ї танкової бригад і 54-го розвідувального батальйону, був атакований ударною групою танкового батальйону "Август" 2-го армійського корпусу ЗС РФ на Донбасі.

"Якби противник зайняв опорний пункт, противник прорвався б до єдиної траси постачання Дебальцеве зі сходу. І замкнув би кільце оточення набагато раніше, що призвело б до тяжких наслідків. Чотири кращих екіпажі найманців раптово увірвалися на висоту, зупинити їх не вдалося. Проте в ближньому бою українські піхотинці зуміли відбити атаку - було знищено 3 танки противника, 1 пошкоджений, зі складу екіпажів знищених танків вижив один Гаджиєв", - розповів Бутусов.

Гаджиєв знаходиться в числі приблизно 60 російських терористів, які згідно з домовленостями в Мінську будуть виставлені на обмін військовополоненими.

Всього Україна виставляє на обмін 306 найманців, це в чотири рази більше, ніж наших полонених знаходиться в руках російських спецслужб на Донбасі.

"Україна виставляє на обмін полонених тільки після винесення вироку", - додав Бутусов.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...