Найпростіші способи, які допоможуть позбутися від нежиті

​Нежить і закладений ніс можуть застати зненацька будь-кого - досить пробігтися по вулиці в мороз або вогкість. А ще і ці віруси ...

І не завжди під рукою може виявитися засіб від нежитю, яке миттєво полегшить стан і допоможе дихати вільно, передають Патріоти України.

В такому випадку на допомогу прийдуть "бабусині" кошти, які швидко і без ліків полегшать дихання і позбавлять від неприємних відчуттів.

Закиньте голову
Позбутися від закладеності допоможе простий прийом. Закиньте голову трохи назад, затисніть ніс і затримайте дихання наскільки це можливо. Потім зробіть максимально глибокий вдих. Цей прийом допоможе синусам очиститися, оскільки такий стан і затримка дихання змушує мозок перейти на аварійний режим і очистити синуси.
Притисніть піднебіння
Притисніть кінчиком язика піднебіння, а після - натисніть двома пальця на лоб точки між бровами і носом. Повторіть так близько 20 раз поспіль. Такий масаж допоможе позбутися від закладеності за рахунок стимуляції кістки в черепі під назвою сошник, що допомагає очистити синуси.
Масажуйте точки
Помістіть вказівні пальці біля основи носа (спочатку носогубних складок), і хвилину промасажуйте ці точки круговими рухами 1 хвилину. Потім перемістіть пальці на точки в поглибленні бічній поверхні носа, і масажуйте їх обертовими рухами 1 хвилину. Далі на підставі брів знайдіть поглиблення на кістки і середніми пальцями також промасажуйте їх круговими рухами 1 хвилину. Це поліпшить відтік слизу і посприяє звуження судин.
Сольові розчини
Розведіть чайну ложку солі в склянці теплої води і промийте ніс зручним для вас способом - з піпетки, спринцівки або шприца. Натрієвий розчин вимиє густий секрет і посприяє зняттю набряку слизової оболонки носа.
Прикладіть теплий компрес
Намочіть у теплій воді серветку і прикладіть її до перенісся. Також можна скористатися підігрітим лляним насінням, сіллю і т.д. Головне, протримати компрес протягом 10-15 хвилин. Тепло допоможе прискорити відтік слизу і зняти набряклість, полегшивши дихання.
Скористайтеся ромашкою
Якщо у вас вдома є ромашковий чай або просто сушені суцвіття - прекрасно. Заваріть столову ложку сухих пелюсток в склянці окропу і залиште до охолодження. Рясно закапайте цим розчином ніс і через 15 хвилин побачите ефект. Ромашка має протизапальну властивість, завдяки чому швидко призведе слизову в норму.
... або шавлією
Замість ромашки можна використовувати шавлія (рецепт приготування - той же). Закапайте по 5-6 крапель трав'яного настою в кожну ніздрю, щоб ніс знову міг дихати вільно. Шавлія містить ефірні масла, які мають протизапальну і м'яким бактерицидний ефект.
Попросіть допомоги у каланхое
Ця квітка можна знайти на підвіконні багатьох з нас. І настав час скористатися його корисними властивостями. Перетріть на дрібній тертці один лист цієї рослини, відіжміть сік і закапати його в кожну ніздрю (досить по пару крапель). Сік каланхое має легкий подразнюють, що допоможе швидко позбутися від слизу, і знімає запалення.
Допоможе морквяний фреш

Допомога закладеному носі можна знайти і в холодильнику. До "екстреним" продуктів належить морква. Приготуйте трохи соку з цього овоча і рясно закапайте їм ніс. Фреш викликає роздратування, що призводить до чхання і швидкому очищенню синусів.

Джерело: Телеграф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...