Найсмачніший на зиму: Як приготувати домашній кетчуп

Приготувати по-справжньому смачний домашній кетчуп на зиму - завдання не з простих.

З одного боку, вибір соусів на полицях магазинів дозволяє господаркам так розслабитися, що можна і не замислюватися про якісь заготовки. Але з іншого - почитавши склад промислових кетчупів з усіма цими Е-шками, консервантами, підсилювачами і барвниками, де з натурального - 100% тільки назва, мимоволі рука потягнеться за старою доброю кулінарною книгою, щоб пошукати класні рецепти кетчупу на зиму, і з'явиться бажання самій поворожити над смачним і якісним соусом, передають Патріоти України.

А як гарно відкрити в холодний і безвітамінний час баночку густого червоного літнього соусу і подати його чи то до м'яса, то чи до плову, то чи до смаженої картопельки! Тому сумніви в сторону і швидше берися до заготівлі смачного кетчупу домашнього на зиму!

Для приготування кетчупу на зиму за запропонованим нами рецептом смачніше брати стиглі і соковиті помідори, а також солодкий болгарський перець червоного кольору - так і колір буде яскравішим, і смак більш насиченим.

Рецепт кетчупу в домашніх умовах на зиму - інгредієнти:

  • 5 кг помідорів,
  • 1 кг кислих яблук,
  • 1 кг цибулі,
  • 1 кг червоного болгарського перцю,
  • 1 стакан 9%-го оцту,
  • 10 бутонів гвоздики,
  • 20 горошин духмяного перцю,
  • 1 ч. ложка меленої кориці,
  • червоний мелений перець за смаком,
  • 2 ст. ложки крохмалю,
  • 2 склянки цукру,
  • 3 ст. ложки солі.

Кетчуп на зиму - рецепт приготування:

  1. Всі плоди очисти від плодоніжок і насіння, крупно поріж, склади в широку каструлю і постав на вогонь.
  2. Доведи до кипіння, потім зменш вогонь, закинь гвоздику, духмяний перець і вари на повільному вогні 1-1,5 години. Маса повинна гарненько уваритися.
  3. Протри овочеву масу через сито, щоб відокремити від макухи.
  4. Відокрем 1 стакан охололого пюре і розведи в ньому крохмаль.
  5. Решту овочевого пюре поверни на вогонь, додай цукор, сіль, корицю, червоний мелений перець, перемішай і вари 15 хвилин.
  6. Потім влий оцет, помішуючи, додай розведений в пюре крохмаль і знову доведи до кипіння.
  7. Швидко розлий гарячий кетчуп по підготовлених стерилізованих банках і закатай.
  8. Переверни банки догори дном, вкутай ковдрою і залиш до повного охолодження.
  9. Зберігай кетчуп на зиму в прохолодному темному місці.

Смачного!

Джерело: lady.tochka.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...