Найвідоміший у світі людиноподібний робот Софія завітала до України (фото)

Софію привезли для підписання Меморандуму про співпрацю між Державним агентством з питань електронного урядування України і компаніями Hanson Robotics і AngelVest для розвитку штучного інтелекту в Україні.

Робот Софія в КиєвіРобот Софія вперше відвідала Україну із робочим візитом. До цього вона вже побувала в багатьох країнах світу на різних заходах і була запрошена туди як почесний гість, передають Патріоти України.

"Під час прес-конференції відбудеться знайомство з найрозумнішим сьогодні роботом у світі, а також обговорення базових технологій розпізнавання мови, облич, емоцій та штучного інтелекту, які реалізовані в Софії", – відзначили організатори прес-конференції.

Метою приїзду Софії є співпраця з Державним агентством з питань електронного урядування України задля створення умов для розвитку роботехніки та штучного інтелекту в Україні.

Окрім того, Софія поспілкувалася із прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, після чого відзначила, що була вражена тим, що він такий молодий та привабливий. У свою чергу Гройсман у одній із соціальних мереж поділився своїми враженнями від зустрічі із Софією.

"Спитав, що робот Софія знає про Україну. Каже, що у нас – чверть всього чорнозему світу, найбільший у світі літак "Мрія", найпершу конституцію також написали у 1710 році в Україні. А композитору Миколі Леонтовичу належить найбільш впізнаваний і затребуваний музичний твір "Щедрик", – зауважив Гройсман у своєму Twitter.

Також на питання журналіста про те, чи хотіла б Софія стати громадянкою України, вона відповіла, що хотіла б стати громадянином світу. Відзначимо, наразі Софія офіційно є громадянкою Саудівської Аравії.

Також повідомляється, що у п'ятницю, 12 жовтня, відбудеться фінал всеукраїнського конкурсу розробників робототехніки та штучного інтелекту, в якому людиноподібний робот Софія буде одним із членів міжнародного журі.

Хто така Софія: Це людиноподібний робот, над розробкою якого працювала гонконгська компанія Hanson Robotics. Софія виготовлена за образом американської кіноакторки Одрі Хепберн. У жовтні 2017 році вона стала підданою Саудівської Аравії та першим роботом, що отримав громадянство будь-якої країни.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...