"Накосив собі укропу": Прокуратура вимагає максимальний термін покарання для бразильського "туриста Путіна"

Прокурор попросив 14 років позбавлення волі для обвинуваченого в участі в терористичних організаціях бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі.

Рафаель Маркус Лусваргі

Про це він заявив під час судових дебатів 19 березня, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

"Під час дебатів у Павлоградському районному суді Дніпропетровської області прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів і попросив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років із конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що обвинувачений під час дебатів визнав провину в частині своєї діяльності в не передбачених законом збройних формуваннях, проте заперечував участь у терористичних організаціях.

Заслухавши сторони, суд продовжив термін утримання під вартою обвинуваченого 16 травня 2019 і призначив на 2 травня 2019 дату виступу обвинуваченого з останнім словом.

Після цього суд віддалиться в дорадчу кімнату для винесення вироку.

В січні 2017 року Печерський райсуд Києва визнав бразильця винним у створенні терористичної організації і незаконних збройних формувань і засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Але Апеляційний суд Києва в серпні 2017 року скасував вирок і повернув справу Лусваргі на новий розгляд.

15 лютого 2018 року Верховний суд визначив територіальну підсудність кримінального провадження за Павлоградським міським судом Дніпропетровської області. Навесні журналісти виявили, що Лусваргі перебуває на волі й вільно гуляє Києвом.

4 травня представники націоналістичної організації C14 затримали біля станції метро "Олімпійська" у Києві екс-терориста "ДНР", громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі і привели його до управління СБУ. Павлоградський міськрайонний суд заарештував бразильця Рафаеля Лусваргі на 60 діб без можливості внесення застави. Згідно з ухваленим 7 травня рішенням, Лусваргі мав перебувати під вартою до 5 липня. Після цього його утримання під вартою неодноразово продовжували, кожен раз - на 2 місяці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...