Нам є чим пишатися: Трамп, Макрон і не тільки вітають Україну з Днем Незалежності

Лідери багатьох країн світу, серед яких президент США Дональд Трамп, лідер Франції Еммануель Макрон і король Швеції Карл XVI Густав, вітають Україну з нагоди 27-ї річниці Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка, передають Патріоти України.
У своєму повідомленні Трамп привітав Порошенка і народ України з Днем Незалежності і заявив, що Сполучені Штати завжди будуть стояти поруч з Україною, коли вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність в межах міжнародно визнаних кордонів. «Народу України є чим пишатися: протягом чотирьох років Україна мужньо протистоїть російській агресії і є благословенною яскравим громадянським суспільством, економікою, що зростає і збройними силами, які є потужними як ніколи раніше», - зазначив президент США.
Трамп зазначив, що Вашингтон продовжуватиме співпрацю з Україною і підтримуватиме зусилля в зміцненні демократичних інститутів, розвитку верховенства права, боротьби з корупцією та стимулюванні економічного зростання.
Також Україну з нагоди річниці Незалежності привітав президент Франції Еммануель Макрон. Він побажав, щоб відносини між двома країнами міцніли і надалі. «Франція залишається пліч-о-пліч з Україною в пошуках сталого рішення конфлікту, який лютує на Сході вашої країни. Наша підтримка України є постійною через залучення Франції до «Нормандського формату». Хочу підтвердити Вам прихильність Франції, як і Європейського Союзу, суверенітету і територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», - йдеться у вітальному листі.
Президент Франції заявив, що Україна показала сміливість і стійкість, вибравши шлях амбітних реформ, які вже почали давати результати.
Вітання з нагоди 27-ї річниці Незалежності України на адресу президента також надійшли від президента Латвійської Республіки Раймондса Вейоніса і президента Італії Серджіо Маттарелли. «З нагоди національного свята я радий висловити гарячі побажання миру і благополуччя дружньому українському народові від імені італійців і від себе особисто. Світ, стабільність і процвітання у Вашій країні залишаються нашим щирим побажанням і справою, яку ми з вірою підтримуємо в рамках зусиль, які докладаються в цьому напрямку з боку міжнародного співтовариства. Виконання Мінських угод є метою, до якої необхідно прагнути в інтересах України і всієї Європи в істинному дусі співпраці і політичної волі», - зазначив президент Італії.
До привітань приєдналися Король Нідерландів Віллем-Олександр, Король Швеції Карл XVI Густав, Король Бельгійців Філіп, генерал-губернатор Австралії Пітер Косгроув, голова Президії Боснії і Герцеговини Бакір Ізетбегович, Капітани-Регенти Республіки Сан-Марино Стефано Палміері і Маттео Чачі. Вони побажали дружньому народові України процвітання і благополуччя, а також висловили тверду прихильність зміцненню дружніх зв'язків і співробітництва з Україною на користь взаємного розвитку і добробуту.
Крім того, привітання надійшло від Папи Римського Франциска. «З нагоди Дня Незалежності України передаю Вам, Ваша Високоповажносте, і громадянам України свої щирі вітання. Сподіваюся, що прагнення знайти рішення на благо миру, до якого так прагне народ, принесе позитивні результати для всієї країни, особливо для жителів регіонів, уражених конфліктом», - йдеться в привітанні.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...