"Нам не потрібна американська зброя. ЗСУ знають сто двадцять п'ять способів, як знищити будь-який танк РФ", - військовий експерт

Американська зброя зараз для України нічого не вирішить, тому що вона не призначена для знищення танків, а ЗСУ і так знають, як це робити.

Таку думку в коментарі InfoResist висловив колишній головний інспектор Міністерства оборони (з 2008 по 2014 року обіймав ряд посад в Секретаріаті Кабінету Міністрів з питань оборони), полковник запасу Іван Апаршин, передають Патріоти України.

«Моя особиста думка, нам взагалі зараз зброя не потрібна. Навіщо воно нам? Цій зброї тридцять років. Для чого нам ця зброя? Я знаю, що у нашої армії є зброя, приблизно такого класу. І сьогодні виробляється така ж зброю. Я не думаю, що там відмова пов'язана з якимись технологіями. Немає там сучасних технологій. Це було тридцять років тому. Я ще навчався в академії, я вже знав, що вона є. Відмови я поки що не бачив, інформації про це. Я так розумію, що там тайм-аут для вирішення цього питання. І в першу чергу це пов'язано з недовірою щодо нашої можливості зберігання такої зброї», - сказав він, коментуючи інформацію ЗМІ про те, що США «заморозили» надання зброї.

Апаршин при цьому додав, що це зберігання, обслуговування і доступ до інформації. «Я думаю, це перше питання. А друге питання, до прийняття закону про так звану реінтеграцію Донбасу, я думаю, що вони не хочуть це питання якось активувати, щоб не злити Росію», - сказав полковник.

На думку експерта, Волкер і Сурков ведуть переговори саме з питання поставок зброї.

«Хоча ця зброя зараз для нас нічого не вирішить. Зброя виключно призначена для знищення танків. Я знаю сто двадцять п'ять способів, як знищити будь-який танк РФ. І це знають наші Збройні сили. Я не бачу сенсу в цій зброї», - сказав він.
На питання, чому такий галас навколо цього питання, Апаршин сказав: «Це не шум. Це було досить дипломатично важливе для України, що США в такий момент підтримали нас як Україну, передають нам зброю, підвищують наш авторитет. Це виключно такий дипломатичний захист.»

При цьому він зазначив, що військового питання тут взагалі немає.

«Для нас не проблема знищення російських танків або будь-яких інших. Це взагалі сьогодні не проблема для Збройних сил України. Навіть на відстані 4 кілометри, у нас є така зброя», - резюмує полковник.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...