Нанотехнології: Як український заробітчанин навчив італійців укладати асфальт у калюжі (відео)

Мирон Стихарчук із Рівного, який виїхав в на заробітки в Італію, навчив місцеві дорожні служби ремонтувати ями у період дощів.

Один із учасників Facebook-спільноти “Українці в Італії” Олесь Чорноткач розмістив двохвилинне відео із роботою італійських шляховиків. На записі видно, як працівники висипають асфальт у калюжі, передають Патріоти України.

Дискусія українських заробітчан під цим відео показала, що подібну практику вони бачать тепер по всій Італії. Особливо у сезон дощів.

Асфальт для латання та вирівнювання калюж розвозять в мішках. Усі такі роботи в Римі проводяться у присутності поліцейського. Вважається добрим знаком, якщо правоохоронець у шкіряних чоботях попередньо помиє в калюжі ноги і вкаже шляховикам — найглибшу яму. Мерія Риму платить великі штрафи автомобілістам, які провалюються у вибоїни, залиті водою, та шкодять свої авто.

Мирон Стихарчук, який працював у римському комунальному управлінні, на ламаній італійській пояснив своєму бригадиру, що знає секретний інгредієнт цементно-фіскальної суміші. Він дозволяє скріплювати асфальтобетон навіть в калюжі. Цю суміш розробили науковці Водного Інституту у Рівному ще, начебто, за часів СРСР. Він зміг приготувати аналогічну суміш безпосередньо у Римі. Відтоді вона швидко поширилась по всій Італії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...