Наодинці з загиблим другом: Мережу вразила світлина ветерана АТО

Біля могили загиблого бійця залишився лежати живий. Увімкнутий плеєр, в вухах – навушники. Рюкзак під голову. Нема сили піти. Тут його друг. Найближча в світі людина.

Фото поділились учасники спільноти Патріоти України - єднаймося в соціальній мережі Facebook, передають Патріоти України.

"Героя поховали, поклали вінки. Насилу відірвали від могили вбиту горем дружину і маму. Увезли. Біля могили загиблого бійця залишився лежати живий. Увімкнутий плеєр, в вухах – навушники. Рюкзак під голову. Нема сили піти. Тут його друг. Найближча в світі людина.

Вони разом воювали. Мріяли, як закінчиться війна і що далі будуть робити. А тепер один друг в землі, інший – на землі.

12 вересня минулого року в Любашцівці на Одещині ховали "Боцмана" – військовслужбовця батальону "Донбас-Україна" Вадима Матросова, який 8 вересня в районі Мар'їнки загинув внаслідок вибуху міни.

Він був розвідником, за спогадами друзів, сміливо "гуляв" у тил ворога і тролив сепарів. То їм український прапор повісить, то гімн України увімкне. Безстрашний, щирий, скромний.

Вадима призвали на фронт у ході шостої хвилі мобілізації, пізніше Матросов перейшов на службу за контрактом

В "Боцмана" залишилася дружина, двійко трирічних дочок-близнючок, мама.

Йому було 27 років.

Автор світлини "Наодинці з другом" - Анастасія Іванова, вона працює прес-секретарем Любашівської райдержадміністрації. Каже – фото вдалося зробити випадково. Через кілька годин після похорону "Боцмана" вони із головою РДА Тетяною Скапровською поїхали покласти на могилку ще один вінок.

Приїхали і застигли на місці – на безлюдному цвинтарі, біля свіжої могили, спав хлопець.

"Від побаченого затремтіли не тільки руки і ноги, а й кожна клітиночка мозку. Мороз по шкірі... Вперше в житті було неймовірно важко фотографувати: паморочилося в голові, відчуття клубка в горлі не давало дихати, а через сльози все розпливалось перед очима", - згадує Анастасія.

Вона зробила кілька кадрів на планшет. З Тетяною вони поклали вінок. Запропонували хлопцю підвезти його куди-небудь. Почекали, доки він опанував себе і міг їхати і відвезли додому до родини "Боцмана".

Познайомитися не встигли - не хотілося розпитувати людину в такому стані. Історію цього хлопця Анастасія дізналася згодом від вдови Вадима Матросова. Він родом з Донецька, на цій війні втратив батьків, родину і залишився сам-один. Із Вадимом вони 120 днів прожили в одному бліндажі, встигли здружитися.

"Коли побачила цього хлопця, в голові запульсувала думка: "Чи я маю такого друга? Чи можу я бути комусь таким другом?" – розповідає Анастасія.

Світлина стала відомою завдяки її начальниці – Тетяна Скапровська виклала її на "Фейсбуці", там фото помітили одеські волонтери, а потім Насті подзвонили з газети "День" і запропонували взяти участь в фотоконкурсі.

Зрештою, світлина Анастасії Іванової взяла приз глядацьких симпатій на XVIII Міжнародному фотоконкурсі "Дня".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...