"Нап**дел на два срока. Помогите сесть": У мережі поставили на місце скандального нардепа за любов до "совка"

Ініціатива директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича про визнання радянського режиму окупацією України викликала бурхливу і агресивну реакцію у скандального позафракційного нардепа Євгена Мураєва.

Євген МураєвТак, на своїй сторінці в Facebook він назвав главу ІНП "другом всіх одноклітинних", а його пропозиція нібито означає, що "говорити про повернення Криму немає ніяких підстав", передають Патріоти України.

"Тим більше, що він (Крим. - ред.) не входив навіть до складу УРСР до відомого часу. Якщо окупація, то Західна Україна нам теж не належить. Та й якийсь Петлюра, гаряче улюблений Інститутом національної памяті ім. Альцгеймера, "злив" своїх камрадів із ЗУНР полякам ще до "окупації", погодившись на анексію. Якщо спадкоємність від УНР, то Україна не має права на місце в ООН, яке отримала як правонаступниця УРСР. Всі договори про кордони автоматично денонсує", - вважає нардеп.

Також він вважає, що відповідно до заяви В'ятровича "невизнані республіки на Донбасі отримують свою спадкоємність від Донецько-Криворізької республіки, автономії в складі Української РСР".

"За що тоді скоро чотири роки як гинуть люди? Картина маслом. Моя думка: цей персонаж повинен надовго сісти за той самий сепаратизм і державну зраду, якими безпричинно тикають у ніс абсолютно адекватним людям. І чим швидше, тим краще", - додав Мураєв.

Така заява нардепа відразу отримала жорстку реакцію у соцмережах.

Відомий блогер і політолог Олексій Голобуцький назвав позицію Мураєва черговою територіальною брехнею Росії. "Те, що нардеп темний, як ніч над Якутськом, ясно і так. Але ось на яких підставах він і інших вважає малоосвіченими дебілами? З якого щастя впевнений, що хтось пов'язує суверенні території України з маразматичними і вкрай збитковими розпорядженнями Імперії зла, які вона наполегливо подає як "облагодетельствование"? Українці жили, торгували, воювали в Криму за часів, коли Московський улус з боліт ще не виліз. Україна колонізувала і приєднала території Кубані і всі чорноземні смуги, коли угрофінського Залісся ще з Ромні платило данину "по три шкури з двору", а по-людському говорили не більше ніж "моя твоя розумій", - пише він.

Голобуцький також наголошує, що якщо вже і пов'язувати визнання окупації і територіальні питання - то мова повинна йти про повернення України хоча б у міжнародно визнаних кордонах 1918 року.

"А для початку нагадати Росії, щоб не так захлиналася слиною, про визнання України ООН як суверенної держави саме в межах УРСР. А цей розділ міжнародного законодавства завжди і в будь-якому випадку має пріоритет перед національними правовими актами. Крим і Донбас - українські. Мова може йти про відновлення суверенних кордонів по Ставрополі і витоків Дніпра - але ніяк не про урізання територій по Дніпру на користь тупого агресивного 300-річного державного непорозуміння з краденою назвою. А ось те, що в черепі Мурєва нарешті міцно засіло відлуння "сісти за держзраду", - це добре. Так, дивись, і дійде нарешті, що його колабораціонізм кримінально караний", - додав політолог.

Під його постом також зібралася маса коментарів, у яких користувачі соцмережі обурилися позицією Мураєва, задавшись питанням, чому ним ще не зайнялися спецслужби.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...