"Напомните дорогому Владимиру Владимировичу": Річниця страти диктатора, старого приятеля Путіна

Колишнього президента повісили напередодні релігійного свята...

Саддам Хусейн

В Багдаді за вироком суду 30 грудня 2006 року повішено п'ятого президента Іраку Саддама Хусейна, визнаного винним в злочинах проти людства та військових злочинах, передають Патріоти України.

Саддам Хусейн прийшов до влади 1979 року після відставки президента Ахмеда Хасана аль-Бакра. Став генеральним секретарем регіонального керівництва правлячої партії БААС. У 1980 році він розв'язав руйнівну війну з Іраном , яка тривала до 1988 року. Хусейн здійснив операцію "Анфаль" проти курдів, де його армія застосувала хімічну зброю.

В серпні 1990 року Саддам Хусейн анексував Кувейт та оголосив його 19 провінцією Іраку, однак зусиллями антиіракської коаліції, в котрій брали участь 32 держави, включаючи США, Британію, Францію, Єгипет, Саудівську Аравію, Ірак зазнав поразки. Скинутий в квітні 2003 року в результаті вторгнення військ багатонаціональної коаліції. Хусейна заарештували.

5 листопада 2006 року Вищий кримінальний трибунал Іраку засудив до смертної кари через повішення. Спеціально для нього в Іраку була відновлена смертна кара. Саддам Хуссейн звинувачувався у геноциді курдів в 1983, 1987-88 роках, придушенні повстання шиїтів, застосуванні хімічної зброї проти курдів (1988), вторгненні в Кувейт (1990), масових стратах громадських, політичних та релігійних діячів Іраку.

О 3 ночі за місцевим часом за кілька хвилин до початку свята Курбан-байрам в штаб-квартирі військової розвідки Іраку в Багдаді Хусейна стратили. У момент страти він читав молитву під гнівні крики оточуючих. Тіло передали представникам племені "Абу Насир", до якого він належав. Саддама Хусейна поховали на світанку наступного дня у рідному селі біля Тікріта, як він того й хотів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...