Нардеп назвав найбільш неспокійні регіони України

Перед черговою річницею Майдану на півдні та сході України зростає протестна активність. Цим спробує скористатися Кремль, щоб розхитати ситуацію через місцеві проросійські бізнес-угруповання.

Дмитро Тимчук

Таку думку висловив у своєму Facebook координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

За оцінками "Інформаційного опору", найбільш складна ситуація у Запорізькій та Одеській областях, але в кожної - зі своєю специфікою.

"У Запоріжжі ситуація стабільно важка, зберігається ризик перетворення у "новий Донбас" за рахунок тотального домінування одного бізнес-політичного угрупування. Саме звідси можуть почати розігрувати карту "соціальних протестів", "відновлення зв'язків з Росією" тощо. Саме тут реваншистська повістка може бути проявлена найбільш наочно", - вважає експерт.

При цьому, за словами Тимчука, Харківська область на тлі інших виглядає порівняно спокійною, ситуація там контролюється краще за рахунок роботи силовиків і обласної влади. Непогано виглядає Дніпропетровська область, незважаючи на помітну присутність антиукраїнських сил.

"В Одесі за рахунок наявності конкуруючих угруповань, ситуація стабільно неспокійна... Саме на Одесу ми закликаємо звернути особливу увагу. Тому що тут наклалося кілька факторів, які можуть використовувати для розкачки зовнішні сили", - наголосив він.

"З одного боку - є щире обурення громадян, які не вірять у випадковість серії пожеж у пляжній зоні, стурбовані долею Зеленого театру, категорично проти можливої забудови частини Міського саду та ін. З іншого боку, є скандальний мер і не менш скандальний забудовник сирійського походження, які з'ясовують між собою стосунки. І з огляду на те, що саме мер - абсолютно заслужено - є об'єктом критики проукраїнські налаштованих і активних громадян, є спроби з боку груп, кі опонують міському голові, використовувати ці протести в своїх цілях, які мало пов'язані з метою стабілізації ситуації в Одесі. А більше пов'язані зі спробою захиститися від неприємних запитань з боку силовиків на свою адресу", - пише Тимчук.

У цілому експерт прогнозує, що на річницю Майдану буде певний сплеск активності і звичайних громадян, які незадоволені ситуацією, і тих політиків, які спробують заробити бали за рахунок дискредитації влади.

"З нового - ми бачимо підготовку до розгортання реваншистських акцій, прелюдією до яких стане якесь "підведення підсумків" за 4 роки в стилі дискредитації під гаслами на кшталт "доскакались на Майдані", з подальшим пожвавленням реваншистських мереж під соціально-економічними гаслами з прицілом на вибори", - пояснив він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...