Нардеп розповів, як Росія "кинула" підприємства "молодих республік" Донбасу

На окупованій території Донецької та Луганської областей підприємства терористів змушені масово припиняти виробництво. Причиною стає відсутність замовлень і сировини, що поставляється з Росії.

Такі дані оприлюднив координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

За його даними, на початку жовтня в "ЛНР" призупинило роботу "Хімічне казенне об'єднання ім. Г.І.Петровського, яке займається виробництвом вибухових речовин. Також "стоїть" "Донецьксталь-металургійний завод", філія "Металургійного комплексу", який функціонує в "ДНР".

До того ж в "ДНР" підприємство "Єнакіївський металургійний завод" працює на 20-30% від потужностей підприємства. Тимчук зазначає, що основна частина виробленої продукції заводу вивозиться в РФ.

На окупованих територіях фіксуються також величезні борги із зарплати на підприємствах.В Кадіївці, Луганській області "Стахановський вагонобудівний завод" заборгував працівникам 90 млн. руб. (38 млн грн).

"Ситуація пов'язана з неможливістю поставки підприємством вагонів в РФ через відсутність російського сертифіката відповідності. Серед працівників підприємства зростає обурення і висловлюється можливість проведення страйків", - пояснив Тимчук.

До того ж, за даними координатора ІС, в "ДНР" значно зменшилася кількість підприємців, які реалізують в "республіці" пально-мастильні матеріали, що імпортуються з РФ. Це пов'язано з підвищенням т. зв. "міністерством доходів і зборів ДНР" податкової ставки за проведення такої діяльності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...