Народ повстав: На Одещині депутати влаштували земельний дерибан

В Одеській області депутати потай від місцевих жителів роздали під забудову прибережні землі в популярному курортному селищі.

Місцеві жителі стверджують, що 11 жовтня в Затоці місцеві депутати провели таємну сесію, на якій були прийняті важливі рішення про розподіл понад сотні земельних ділянок в прибережній зоні. При цьому про цю сесії ніде не повідомлялося, а всі рішення приймалися таємно, передають Патріоти України.

«Оскільки депутати знали, що з ранку контролювати хід зборів прибудуть місцеві жителі і активісти, то влада вирішила провести сесію без всякого оголошення. Скільки саме ділянок сьогодні роздали, ніхто не знає, оскільки проектів нікому з громадськості не показували, а «тітушки» нікого не пускали на засідання», – розповіло журналістам джерело в селищній раді.

13 жовтня обурені рішенням депутатів жителі Затоки вийшли на акцію протесту. На мітинг прибув начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Євген Орлов, який спробував заспокоїти громадян, пообіцявши провести розслідування за фактом незаконної роздачі прибережних ділянок. Він заявив, що відповідні матеріали вже були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На сайті одеської поліції повідомляється, що справа була кваліфіковано за ч.1 ст. 364 КК – зловживання владою.

Самі депутати, які брали участь в таємній сесії, вийти до людей побоялися.

Місцеві жителі планують влаштувати ще одну акцію протесту. Люди вимагають, щоб голова ради Василь Звягінцев або секретар В’ячеслав Бокій пояснили, на якій підставі проводилася сесія і затверджувалися рішення про передачу землі.

Варто відзначити, що Звягінцев і раніше опинявся в центрі земельних скандалів. У 2016 році його вже звинувачували у фактах незаконного виведення з комунальної власності земельної ділянки біля моря площею більше 3 гектарів, а також передачі її в приватну власність і розділі ділянки між 66 особами.

Джерело: Politeka
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...