Народні забобони: Що категорично не прийнято робити 14 січня

Вранці після Щедрого вечора, 14 січня, в Україні прийнято посівати. Хлопчики, юнаки і чоловіки на світанку йдуть посівати зерном, яке беруть у рукавицю або в сумку.

Спочатку йдуть до хрещених батьків та інших родичів і близьких. Зайшовши в будинок, посіваю сіє зерном і вітає всіх з Новим роком, - йдеться в матеріалі "Подробностей", передають Патріоти України.

Вважається, що перший засівальник приносить в дім щастя і благополуччя, тому посівати починали з власного житла, за що батьки обдаровували улюблене чадо грошима. Далі йшли до родичів, сусідів, односельців.

Що категорично не варто робити на Старий Новий рік:

- Жінкам 14 січня взагалі не бажано ходити в гості.
- У Старий Новий рік не можна давати в борг.
- Не варто виносити сміття.
- Поганою прикметою вважається перераховувати дрібні гроші або вирішувати важливі фінансові питання.

- У цей день не слід вимовляти слово "тринадцять".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...