"Наш суд - найбільш гуманний суд у світі": 4,5 роки умовно і публічне вибачення за напад на працівницю поліції

Дарницький райсуд Києва виніс вирок чоловікові, який штовхнув працівницю патрульної поліції, від чого та отримала тілесні ушкодження.

Як випливає з вироку Дарницького суду, 21 вересня 2018 року в другій годині ночі екіпаж патрульної поліції "Рубін 205" прибув на виклик на вул. Російську, 33, передають Патріоти України.

Там вже працювали патрульні, які фіксували адміністративне правопорушення водія, якого зупинили в нетверезому стані. Складати протокол заважав натовп агресивно налаштованих очевидців.

Поліцейські спробували відтіснити людей. Один із перехожих вдарив ногою в спину працівницю патрульної поліції. Удар прийшовся в область бронежилета, від чого патрульна впала навколішки, і праву кисть. Унаслідок - має забиття кисті і лівого колінного суглоба ноги (тобто легкі тілесні ушкодження). Після цього чоловік намагався втекти, але був затриманий іншими співробітниками поліції.

Звинувачення йому пред'явили за ч.2 ст.345 КК - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням зазначених працівником службових обов'язків.

У суді обвинувачений вину визнав і фактичні обставини не заперечував.

Суд призначив чоловікові 4 роки і 6 місяців позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання на випробувальний термін 3 роки.

Суд врахував, що обвинувачений розкаявся, позитивно характеризується за місцем роботи та місцем проживання, має на утриманні малолітнього сина. Також прийнята до уваги і позиція прокурора і потерпілого під час визначеня міри покарання.

Додатково суд зобов'язав обвинуваченого публічно попросити у патрульної вибачення через засоби масової інформації загальнодержавного рівня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...