"Наша армія тримається на трьох китах: показуха, бюрократія і статут 60-х років", - військовослужбовець ЗСУ

Вадим Рудь пішов на війну добровольцем в 2014 році, відслужив за чотири роки три контракти - в Національній гвардії, 131-му розвідбаті ЗСУ, 95-й аеромобільній бригаді. Останній контракт у десантно-штурмових військах закінчив у вересні 2018-го.

За словами бійця, в ЗСУ досі дотримуються правил і засад "совка". Про це він розповів у Facebook, передають Патріоти України.

Так, боєць зазначає, що в армії панують показуха і бюрократія. "Показуха в усьому - від столовки до параду. Нєібьот шо в столовці 250 чоловік траванулось. Зато коли приїхала знімальна група - зафігачим 3 страви на вибір.

Бюрократія. Тотальна і не знаюча жалю, як наша Арта. Бюрократія в усьому - на кожен папірець треба не менше 3-х папірців. Знаєте скільки потрібно папірців, щоб провести планову стрілянину з автомата? 10-12 на кожного, повторюю, кожного В/С. Скільки треба папірців, щоб отримати запасні частини? 6-7. І так в усьому", - пише Рудь.

Крім того, як і раніше дотримується написаний ще при Радянському Союзі статут ЗСУ.

"Ця книжка написана в середині 60-х для армії країни, якої вже 27 років не існує. 27 років. Не існує. Вона безжальна, як наші ССО. Там взагалі немає статті про професійну армію. Зато є куча статей як заїбати солдата дебільними нарядами. Хто знає для чого потрібен Черговий роти? Яка ефективність того, що коли він стоїть і охороняє КЗЗ? А я скажу - нульова. Такий наряд - щоб заїбати солдата. В статуті він записаний - і нєїбьот", - додає боєць.

Крім того, Рудь підкреслює, що сьогоднішня українська армія - це місце нескінченних нарад і нарядів, де офіцер - біла кістка, а "піджаки" - нижча каста, де до техніки, що вийшла з ладу, "запчастин немає, хоча всі рапортують зовсім протилежне".

"Плюс у нашій армії один: зарплата, яка приходить періодично і без запізнень", - підсумовує сержант.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...