Наша "гібридна": Про що говорили Порошенко та Лукашенко після "цілунків" Бацька з Х*йлом

У п'ятницю, 26 жовтня, президент Білорусі Олександр Лукашенко і президент України Петро Порошенко відвідали Форум регіонів, що проходив в Гомелі.

В результаті було підписано Угоду про реадмісію між країнами і обговорена роль Республіки Білорусь в справі врегулювання ситуації на Донбасі, передають Патріоти України.
Домовилися про реадмісію
Голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк і міністр внутрішніх справ Республіки Білорусь Ігор Шуневич в присутності президентів підписали Угоду про реадмісію між Україною і Білоруссю.
Угодою визначено процедури ідентифікації та повернення на батьківщину осіб, які нелегально перебувають на території іншої держави.
Що говорив Порошенко
Білорусь грає важливу роль в справі врегулювання ситуації на сході України, і Порошенко на 100% довіряє Лукашенку.
Головне завдання України - припинення війни і початок політичного врегулювання за допомогою виборів, проведених за українським законодавством, а не на умовах Кремля.
Білоруська сторона робить все для організації роботи тристоронньої контактної групи по Донбасу. В результаті, за даними президента, вже звільнені з в'язниць тисячі заручників.

Що говорив Лукашенко

Білорусь готова допомогти у вирішенні конфлікту на сході України, оскільки, за словами президента, це питання для нього особисто важливе і болюче.
З огляду на той факт, що бойові дії відбуваються по сусідству з Республікою Білорусь, головне завдання - зупинити бойові дії, зберегти "єдину і неподільну" Україну.
При цьому, вважає Лукашенко, останнім часом цю проблему занадто політизують. Вирішувати проблему повинні три слов'янські народи, а не США і країни ЄС.
Лукашенко впевнений, що конфлікт повинен бути заморожений за прикладом інших колись гарячих точок на пострадянському просторі.
Білорусь згодна брати участь у відповідних переговорах тільки в рамках домовленостей між Росією та Україною.

Нагадаємо, нещодавно Лукашенко зустрічався в Мінські з президентом РФ Путіним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...