"Нашестя жуків": На Хмельниччині комахи перетворили життя селян на пекло (фото, відео)

Жуки атакують мешканців всюди – повзають по оселях, кусаються.

В одному з сіл Хмельницької області жителі скаржаться на численних чорнокрилих жуків, які атакують місцевість, передають Патріоти України.

Люди розповідають, що змушені ходить з мухобойками, а вночі закладати у вуха вату, щоб туди не залазили жуки. Самостійно позбутися від комах селяни не можуть, а куди звернутися – не знають. Жуки атакують мешканців всюди – повзають по оселях, кусаються.

Люди в розпачі розповідають, що вже кілька тижнів не можуть спати нормально. "Світло включене всю ніч, дитина спить, а я сиджу над дитиною, щоб не залізло у вуха, в ніс. Мені у вухо заліз, біля вуха, чую, шарудить, викинула", - розповіла жителька села Ірина Богдан.Ще один місцевий житель, Олександр, каже, що спати ніхто не лягає до тих пір, поки не переб'ють всіх жуків в будинку. Він стверджує, що після заходу сонця, його будинок стає схожий на декорації до фільму жахів – з усіх щілин лізуть жуки. "Вечір підходить, ми вже, як кажуть — зараз почнеться. І ось по всіх кімнатах ходимо по колу, я з мухобійкою, вона ззаду з віником і совком і збираємо це все", - розповідає він.Люди придумують саморобні пастки для боротьби з комахами і встановлюють їх на краю кукурудзяного поля, оскільки впевнені, що жуки лізуть саме звідти. Вони закопують на краю поля в землю скляні банки з в'яленою рибою і водою. На таке частування злітається тисячі жуків. "Це треба пізно ввечері йти, в 11 годин ми ходили, там сиділи, світили ліхтариками — вони там кишать, вилазять звідти", - розповідає мешканка села Приймак Надія.

Полегшення приходить тільки вранці. Жуки ховаються, а селяни вимітають загиблих вночі. Надія каже, що чорні трупики у неї всюди – в унітазі, під килимом, на плитці у ванній.

Фахівці Держпродспоживслужби впізнали жуков, як жужелицу дику. Кажуть, що в природі вони не рідкісні, але ось таку навалу на людське житло бачать вперше. Ці жуки живуть поблизу полів. "Вони живуть поблизу полів. Якщо на полі нічого немає, вони йдуть у будинок. Зараз велика кількість опадів йде, навіть сьогодні подивіться - дощ за дощем, і воно того розмножується", - розповідає заступник керівника Чемеровецького районного управління Держпродспоживслужби Олександр Голод.

Він вважає, що дощове літо призвело до демографічного вибуху у комах. І кількість жуків збільшується. Жителі кажуть, що вони скоро охоплять все селище. Позбутися від них самостійно вони не можуть. Поки знищують одних, з'являються інші. І якби попросили допомоги, але не знають, куди можна звернутися з такою проблемою.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...