Наші старенькі Т-64-і завдали російським Т-72 таких серйозних втрат, що РФ переглянула бронетанкову концепцію - аналітик

Росія відкладає на потім замовлення по Т-14 Армата і Т-90, роблячи ставку на модернізацію старіших Т-72Б3.
Т-72Б3

Про це пише військово-політичний експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

В недалекому і трагічному 2014-му році наша країна була не готова до війни. Не те, що б до війни з другої армією в світі, а й з куди менш скромним противником. І все тому, що протягом чверть століття потенціал збройних сил України руйнувався, продавався до інших країн, а нові розробки не впроваджувалися, а експортувалися.Проте, ми змогли дати відсіч ворогу і по ряду показників змусили окупантів переглянути як методи ведення бойових дій в країні з населенням значно вище тих країн, в які раніше здійснювалося вторгнення (Молдова, Грузія), так і технічні моменти наявного на озброєнні потенціалу.

Три роки тому наші Т-64-і показали російським Т-72 наскільки міцний Булат і після серйозних втрат в парку основний бойовий одиниці танкових військ РФ, її концепцію серйозно переглянули і на світ з'явилася модифікація Б3 2016 року.Причому настільки вдала, на думку самих же творців, що на задній план не тільки відійшли замовлення на Т-14 Армату, але і більш дешевий Т-90.

Т-72Б3 модифікації 2016 року - це набір нововведень, зроблених з урахуванням бойових зіткнень з нашими машинами на окупованій території Донбасу, які включають в себе такі інтеграції як приціли Сосна-У і 1А40-4, автомат супроводу цілей, комплекс програмно-апаратного АЧЗК. Але головні родзинки Б3 це бортові екрани корпусу з інтегрованими модулями ДЗ Реликт і гратчасті екрани проекції МТО корпусу, значно підвищують виживаність танка в бою, а так само новий, потужний двигун В-92С2Ф (1130 конячок), що надає багатотонної машині додаткову маневреність.

На сьогоднішній день на озброєнні ЗС РФ, згідно з відкритими джерелами, коштує 1900 танків Т-72, на зберіганні знаходиться близько 7 тисяч. Версія 2016 року став пріоритетом у модернізації російських танків і з 2015 по 2016 в війська країни-агресора має надійти 154 бойові машини даної модифікації.

Власне, до чого всі ці міркування про те, що там, у Росії відбувається на танковому терені; Так мабуть до того, що коли я чую фрази про марне витрачання коштів на БМ Оплот то критикана тільки і залишається як обійняти і заплакати.

Проблема українського ВПК, в порівнянні з російським в тому, що у нас немає того безмежного потенціалу введення в лад як нових так і модернізованих танків. А 8900 Т-72 різного ступеня готовності це і є-безмежний потенціал. І якщо найближчим часом, з черговим повним місяцем або похолоданням, в Кремлі вирішать, що необхідно пробивати коридор в засихають Крим, то це будуть робити саме кулаки з Т-72Б3. А протистояти їм повинні будуть машини, у яких шанси на виживання в бою не просто вище, але і не залишають шансів противнику.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...