При цьому, вважається, що середня зарплатня по країні – в районі $2,7 тис. Нелегальні працівники можуть заробляти стільки ж і навіть більше. Будівельник отримують близько $2,5 тис., плиточники – $3 тис., прибиральники після ремонту – $4 тис. Це за умовою щоденної зайнятості - 25 робочих днів на місяць, та чайових. Про це розповіла українка Юлія, яка кілька років тому переїхала разом з чоловіком до Ізраїлю, передають Патріоти України з посиланням на Чортків Онлайн.
Витрати на транспорт залежать від того, як далеко від дому ти працюєш. В країні дуже добре розвинена система карток на громадський транспорт. Їх можна постійно поповнювати або оплачувати $58 в місяць і користуватися безлімітом на поїздки.
"Cтимулюють цю систему таким чином, що коли, для прикладу, поповнюєш картку на 50 шекелів, то отримуєш 62,50 на рахунок. Термін дії квитка – півтори години, тобто за цей час я можу здійснити безліч поїздок за одну вартість. Разовий проїзд – 1,6 доларів. Культу автомобілів, як у нас, немає. Машину можна купити від тисячі доларів. Тут автомобіль – це просто транспортний засіб. Багато дуже битих машин, із вм'ятинами. Вони на це не зважають. Ну в'їхав хтось, але машина після цього їде, значить усе добре. Вартість палива: бензин А95 – 1 долар, дизпаливо – 1,1 долар".
"Ціни на продукти буду вказувати за кілограм. Хліб – 2-3,5 долари, морква – 0,28 долара, перець – 1,9 долари, капуста – 0,83. Вартість м'яса різна. Залежить від того, кошерне воно чи ні. На продуктах є спеціальні помітки. Кошерний продукт – це той, який благословив до вживання Равін. Якщо говорити про м'ясо, то таким вважається лише м'ясо парнокопитної травоїдної тварини. Звичайна телятина – 24,5 долари за кілограм, кошерна – 50 доларів. Риба червона – від 27,5 доларів за кілограм. На алкоголь ціни різні, наприклад, холодне пиво буде коштувати 3,3 долара, а тепле – 2,2 долари. Горілка – 16 доларів, вино 6,8 доларів".
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...