Наші за кордоном: Українка розповіла, скільки коштує комфортне життя в Ізраїлі

Щоб комфортно прожити в Ізраїлі місяць, одній людині необхідно від $2 до $2,5 тис. Половина із-них йде на оренду квартири.

При цьому, вважається, що середня зарплатня по країні – в районі $2,7 тис. Нелегальні працівники можуть заробляти стільки ж і навіть більше. Будівельник отримують близько $2,5 тис., плиточники – $3 тис., прибиральники після ремонту – $4 тис. Це за умовою щоденної зайнятості - 25 робочих днів на місяць, та чайових. Про це розповіла українка Юлія, яка кілька років тому переїхала разом з чоловіком до Ізраїлю, передають Патріоти України з посиланням на Чортків Онлайн.

Витрати на транспорт залежать від того, як далеко від дому ти працюєш. В країні дуже добре розвинена система карток на громадський транспорт. Їх можна постійно поповнювати або оплачувати $58 в місяць і користуватися безлімітом на поїздки.

"Cтимулюють цю систему таким чином, що коли, для прикладу, поповнюєш картку на 50 шекелів, то отримуєш 62,50 на рахунок. Термін дії квитка – півтори години, тобто за цей час я можу здійснити безліч поїздок за одну вартість. Разовий проїзд – 1,6 доларів. Культу автомобілів, як у нас, немає. Машину можна купити від тисячі доларів. Тут автомобіль – це просто транспортний засіб. Багато дуже битих машин, із вм'ятинами. Вони на це не зважають. Ну в'їхав хтось, але машина після цього їде, значить усе добре. Вартість палива: бензин А95 – 1 долар, дизпаливо – 1,1 долар".

"Ціни на продукти буду вказувати за кілограм. Хліб – 2-3,5 долари, морква – 0,28 долара, перець – 1,9 долари, капуста – 0,83. Вартість м'яса різна. Залежить від того, кошерне воно чи ні. На продуктах є спеціальні помітки. Кошерний продукт – це той, який благословив до вживання Равін. Якщо говорити про м'ясо, то таким вважається лише м'ясо парнокопитної травоїдної тварини. Звичайна телятина – 24,5 долари за кілограм, кошерна – 50 доларів. Риба червона – від 27,5 доларів за кілограм. На алкоголь ціни різні, наприклад, холодне пиво буде коштувати 3,3 долара, а тепле – 2,2 долари. Горілка – 16 доларів, вино 6,8 доларів".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...