Нашого цвіту по всьому світу: Українка, яка стала останньою принцесою Корейської імперії

У літній жінці Юлії Муллок не було нічого особливого. Тісне коло друзів, робота у благодійних організаціях і затишна квартира. Мало б хто здогадався, що там мешкала українка, яка була останньою принцесою Кореї.

Ґу та Юлія Муллок

Донька українських емігрантів працювала в команді Пей Юй МІна — одного з найкращих архітекторів Нью-Йорка. А от особисте життя у жінки не складалось, передають Патріоти України.

Батьки так часто запитували Юлію про обранця, що 35-річна жінка зважилася розклеїти оголошення про продаж квартири та планувала переїхати в Іспанію. У клопотах з переїздом вона й не помітила нового співробітника, Ї Ґу. Саме він прийшов оглянути квартиру.

Та замість того, щоб підписати договір про купівлю, принц попросив жінку заради нього залишитися у Штатах. Пара почала зустрічатись. Такого залицяльника батьки не чекали: Ї Ґу був корейцем, молодшим від Юлі на 8 років, а до того ще й останнім принцом Корейської імперії.

Та коли він озвучив пропозицію руки та серця українською мовою, батьки Юлії заперечувати не стали. 25 жовтня 1959 року пара побралася в українській церкві у центрі Нью-Йорка, а українка стала принцесою Кореї, за якою до кінця життя закріпився титул "Її Імператорська Величність".

Ї Ґу справді був принцом, проте їхня династія вже не мала жодного впливу. З монархії країна перетворилась на президентську республіку, всі імператорські маєтки націоналізували.Юлія МуллокУ 1963 році до влади прийшов новий президент і дав згоду на те, щоб королівська родина повернулась на батьківщину. Республіканський режим закріпився, було зрозуміло — владу монархи вже не повернуть. Їм навіть дозволили поселитись в одному із сеульських палаців.

Щоправда, проживання з батьками Ї було непростим: блакитнооку Юлію не сприйняло оточення чоловіка. Аби відволіктись, вона займалася благодійністю в сиротинцях та відкрила крамницю, де продавали одяг, пошитий людьми з обмеженими можливостями.

Місцеві називали її "Великою мамою". За іронією долі, слово "мама" вона чула лише від чужих людей — подружжя не могло мати дітей й навіть всиновило дівчинку, яку назвали Євгенією.

Та у 1982 році пара офіційно розлучилась. Ні Ї Ґу, ні Юлія не одружилися вдруге. Нащадок королівської родини переїхав до Японії, де викладав архітектуру в університеті, а остання принцеса Кореї ще багато років жила в Сеулі — місті, що подарувало їй найбільше емоцій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...