Нашого цвіту по всьому світу: Українка розповіла, як працює на пошті у Нідерландах (фото)

Українка Наталія Мерецька з Києва три роки мешкає у селі Адорп, що в Нідерландах. Влаштувалася працювати листоношею у сусідньому місті Алмело.

Наталія Мерецька з Києва працює листоношею на пошті Нідерландів

Про особливості своєї роботи Наталія розповіла українським журналістам, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"В Україні була бухгалтером. Коли переїхала, мала можливість не працювати. Чоловік добре заробляє і може забезпечити обох. Незважаючи на це, все одно хотіла знайти роботу, щоб швидше вивчити мову та адаптуватися у місцевому суспільстві. Після довгих пошуків влаштувалася на доставку газет. Мусила прокидатися о пів на четверту. Їхати за газетами і встигати їх розвозити до сьомої години. Для голландців ранкова преса - дуже важлива частина життя. Люди переглядають її за кавою або беруть із собою, щоб прочитати в електричці дорогою на роботу", - розповідає Наталія Мерецька .

Робота та начальство українці подобалися. Але щоденні ранкові підйоми спричинили проблеми зі здоров'ям. Тож через рік почала шукати нові вакансії. У серпні минулого року влаштувалася листоношею королівської пошти Нідерландів.

"В країні є й інші служби доставки. Але саме ця колись була державною і досі вважається символом країни. Цього року їй виповнюється 220 років. Люди дуже поважають листонош, які там працюють. Впізнають нас за кольорами форми - синім та помаранчевим".

Перед тим, як взяти працівника на роботу, на пошті перевіряють, чи не мав проблем із поліцією. Наступний крок - співбесіда з менеджером. Також Наталія мала вивчити робочу інструкцію. Пройшла коротке навчання і склала тести на сайті.

"Потрібно знати, як діяти в різних ситуаціях. Наприклад, якщо в листі неправильно вказаний адрес. Люди часто підписують конверти, як заманеться. Можуть не вказати прізвище чи номер квартири. Якось мала лист, де замість прізвища та ім'я написали "маленькій бабусі". Мусила стукати в кожні двері та запитувати чи не живе тут низенька бабця".

На роботі видали форму - три літні теніски, три теплі кофти, рукавички, зимову шапку, шарф, демісезонну куртку і пуховик. Дали вітровку і штани, які не промокають. Кожна річ має емблему пошти та пошита у фірмових синьо-помаранчевих кольорах. Взуття і звичайні штани листоноші купують самостійно. Велосипед теж потрібно мати свій. Найкраще підходить вантажний, він більш стійкий та має міцну раму. Адже іноді доводиться розвозити більше 50 кілограмів.

В своєму районі українка обслуговує 487 адрес. Розвозить листи, газети та невеликі бандеролі. "В один будинок в середньому приходить по 5 листів з різних інстанцій. Спочатку дивувалася, бо в Києві взагалі не отримувала кореспонденції. А для голландців це дуже важливо. Старші люди дізнаються із них, коли та які платіжки необхідно заплатити".

Посилки вимірюють не вагою, а розміром. Вони повинні поміщатися у стандартну поштову скриньку. Більші - окремо розвозять автомобілем.

"За додаткову плату люди можуть слідкувати, де знаходиться їхній пакунок. Такі бандеролі сканую програмою в телефоні. На спеціальній сторінці в Інтернеті отримувачі бачитимуть, що вони уже в дорозі. Коли привезу додому, сканую в друге і людям приходить повідомлення "доставлено".

"Робота подобається, бо практикую мову та маю багато вільного часу. Найменше в день працюю півтори години, найбільше - три. Це за графіком. Іноді доводиться працювати за колег, якщо не можуть вийти на роботу, - каже Наталія. - Крім того, багато рухаюся, тож почуваюся бадьорою і здоровою. Єдиний мінус - нестійка погода. Дуже часто іде дощ. Зараз випав сніг, їздити на велосипеді стало важко і слизько. З іншого боку, коли сонячно, працюю в одне задоволення. В країні немає бродячих псів. Натомість тротуарами бігають зайці, співають пташки, в озері плавають качки".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...