Наслідки негоди: На Запоріжжі відкопали десятки авто

На узбережжі Азовсько моря майже добу лютував шторм, заносячи піском автомобілі й людей на березі.

Про це повідомила прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій, передають Патріоти України.

Учора, 28 липня у м. Бердянськ погіршилися погодні умови, а саме пориви східного вітру до 15 м/с та хвилі на морі, що призвело до часткового підтоплення проїзної частини дороги.

Так, об 11:40 в районі вулиці Маяковського, біля лиману, автомобілі застрягли у піску і самотужки не могли виїхати. Прибувши на місце, рятувальники встановили, що потребували допомоги два легкових автомобілі. Бійці ДСНС за допомогою тросів і спецавтомобіля витягнули їх із району підтоплення на тверде покриття та вивезли 11 людей, з них 4 дітей. Внаслідок події ніхто не постраждав. Від ГУ ДСНС залучалась 1 одиниця техніки та 2 чоловік особового складу.

Сьогодні, 29 липня 2018, на узбережжі Азовського моря, в м.Приморск і на Обитічній косі (Запорізька обл.) рятувальники витягли з розмитих доріг 36 автомобілів і евакуювали 86 осіб.

"Так, об 11:20 в районі бази відпочинку "Автотурист" люди намагалися виїхати, але через промоїни та підняття рівня води автомобілі застрягли у піску", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в цьому регіоні спостерігалися пориви східного вітру до 12 м/с і злива. Прибулі рятувальники встановили, що допомоги потребували більше десятка автомобілів. Співробітники ДСНС за допомогою тросів і спецавтомобіля витягли з району підтоплення на сушу 11 легкових автомобілів і вивезли 46 осіб, з них дев'ятеро дітей.

Від Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій залучалася одна одиниця техніки і четверо осіб особового складу.

Крім того, на косі Обитічна через різку зміну напрямку вітру (північно-східного і східного), почався шторм і коливання рівня води, що призвело до розмиву дороги. Співробітники Бердянського лісового господарства в Приморському районі на тракторі МТЗ і УАЗі витягли 25 автомобілів і вивезли 40 осіб.

Відзначається, що в результаті подій ніхто не постраждав. Як інформує прес-служба ДСНС, ситуація контролюється, проводиться постійний моніторинг, підрозділи ГУ ДСНС України в Запорізькій області перебувають у бойовій готовності до дій за призначенням.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...