"Наступного разу вони привезуть відрізане вухо або руку?": Геращенко розповіла про обурливу "витівку" терористів на переговорах у Мінську

На зустрічі контактної групи в столиці Білорусі "представники" бойовиків "ЛНР"/"ДНР" кинули Леоніду Кучмі закривавлений паспорт загиблого бійця АТО.

Ірина Геращенко

Охочих відстоювати Україну на Мінському переговорному майданчику по війні в Донбасі небагато. Про це у себе в Facebook повідомила представник Києва в гуманітарній підгрупі контактної групи "Мінська" Ірина Геращенко, передають Патріоти України.
"Кучма правий, що після мінських зустрічей потрібно кілька днів "відходити", і черга бажаючих відстоювати там Україну не стоїть", - зазначила вона.
Перший віце-спікер Верховної Ради розповіла про один епізод "переговорів" в столиці Білорусі, який був пов'язаний з працюючим в мінському процесі Леонідом Кучмою. Другий президент України вийшов з переговорів 2 жовтня.
"Якось бойовики кинули Кучмі закривавлений український паспорт убитого терористами Василя Сліпака. Ми були в шоці. І кинулися до ЛДК, щоб він навіть не торкався до страшного артефакту. Наступного разу вони привезуть відрізане вухо або руку? Де вони взяли паспорт вбитої людини? Вони причетні до вбивства?" - згадала Геращенко свою реакцію.
За її словами, українська делегація наполягала, щоб забруднений в крові документ взяли представники ОБСЄ і передали його компетентним органам в Києві.

Василь Сліпак 19 років жив і працював у Франції, був солістом в Паризької національної опери. З початком Майдану очолив волонтерський рух і координував у Франції громадські акції на підтримку України. З 2015 року Сліпак воював в Донбасі в складі добровольчого українського корпусу Правий сектор. У Сліпака був позивний Міф - скорочено від Мефістофеля, персонажа його улюбленої опери "Фауст".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...