Націлюють на Київ? - Російські "Іскандери" перенесли ближче до кордону

Міністр оборони каже, що раніше ракети не могли дістати до української столиці.

Росія передислокувала "Іскандери" ближче до українського кордону. Тепер в радіус їхнього ураження входить Київ, що є реальною загрозою. Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі одного з телеканалів, передають Патріоти України.

"Південний округ Російської Федерації має бригаду ракет "Іскандер", яка розташована у районі Краснодара. За останній місяць вони перекинули дивізіон на кордон з Україною, 50 км. Якщо б він знаходився на старому місці, де він був до цього, він би не діставав до Києва. Сьогодні він перекриває навіть Київ. Це загроза", - сказав Полторак.

Він зазначив, що за останні декілька тижнів Російська Федерація значно посилила свої угрупування на кордоні з Україною. "Вони збільшили свої війська на три батальйони тактичної групи, в тому числі туди ввели батальйони, які приймали участь в агресії проти України в 2014-2015 роках. За останні два місяці кількість танків збільшилась на 300 одиниць", - зазначив Полторак.

Він також повідомив, що воєнний стан дозволив посилити українську армію військовою технікою. "За ці два тижня, які пройшли, до війська вже прийшло більше 100 одиниць техніки. До кінця воєнного стану ми плануємо отримати більше 200 одиниць техніки", - сказав Полторак.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...