Нацистський прапор, ножі і дорогий алкоголь: У ГПУ оприлюднили фотографії вилученого в камері "торнадівців"

9 серпня працівники пенітенціарної служби разом з військовими прокурорами та спецназом СБУ Альфа прийшли з обшуками в камеру, де утримувалися торнадівці. Причиною стала інформація про те, що вони вимагають гроші від співкамерників.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у своєму Твіттері оприлюднила фотографії вилученого в камері колишніх бійців роти МВС Торнадо в Лук'янівському СІЗО, передають Патріоти України.

Серед іншого правоохоронці знайшли нацистський прапор, ножі і дороге спиртне.

серпня працівники пенітенціарної служби разом з військовими прокурорами та спецназом СБУ Альфа прийшли з обшуками в камеру, де утримувалися торнадівці. Причиною стала інформація про те, що вони вимагають гроші від співкамерників. Однак колишні бійці роти Торнадо вчинили опір, зокрема, застосували саморобні вибухові пакети. Від цього постраждав один з правоохоронців. Ще одного вони облили бензином і погрожували підпалити. Також у торнадівців були ножі і сокира.

В СІЗО довелося викликати підкріплення, бунт вдалося придушити. Троє торнадівців були вивезені з СІЗО в інші пенітенціарні установи, інших помістили в карцер. У Мін'юсті повідомили, що торнадівцям допомагали як мінімум двоє працівників Лук'янівського СІЗО. Їх пообіцяли звільнити.

Рота патрульної служби міліції особливого призначення Торнадо була створена восени 2014 року, до неї потрапили в тому числі колишні кримінальники. Спецпідрозділ відправили в Луганську область, але безпосередньої участі в бойових діях він не приймав. У червні 2015 року Торнадо розформували через випадки мародерства.

Пізніше 12 колишніх торнадівців були засуджені - вісім на термін від восьми до 11 років і четверо на п'ять років умовно. Вони визнані винними у викраденні людей і машин, тортурах, задоволенні статевої пристрасті неприродним шляхом, незаконному проникненні в житло та інших злочинах. 11 з 12 засуджених торнадівців оскаржили свої вироки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...