Науковці назвали неочікуваний фактор, який стимулює ріст волосся

Американські вчені з Гарвардського університету виявили нерви і м'язи, які беруть участь в появі гусячої шкіри, стимулюють стовбурові клітини шкіри до створення волосяних фолікулів, а також ріст волосся.

Про це відкриття дослідники повідомили на зустрічі Американського товариства клітинної біології та Європейської організації мікробіології, передають Патріоти України.

"Гусяча шкіра", тобто невеликі пухирці біля основи волосяного покриву на шкірі ссавців, з'являється мимоволі, коли, наприклад, тварині холодно або воно переживає сильне емоційне збудження.

За це відповідають невеликі спеціальні м'язи, з'єднані з кожною волосяною цибулиною. Ними керують нерви, які є частиною симпатичної нервової системи, яка відповідає за несвідомі дії (зміна розміру зіниці при зміні освітлення, пульс).

Вчені з'ясували, що ці нерви розташовані в безпосередній близькості від стовбурових клітин, які можуть перетворюватися на нові волосяні цибулини. Зазвичай нерви огорнені в захисну мієлінову оболонку, але у випадку волосяних цибулин нерви розташовані до стовбурових клітин в оголеному вигляді, як дроти без ізоляції. Більш того, виявилося, що нерви виділяють гормон норадреналін, який потрібен для росту волосся.

Висновок вчених: "гусяча шкіра" активізує ріст волосся та пришвидшує його.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...