Науковці назвали простий спосіб, як запобігти інфаркту і інсульту

​Японські вчені отримали підтвердження того, що прийом декількох гарячих ванн на тиждень ефективно запобігає ризику розвитку найнебезпечніших судинних патологій - інсульту та інфаркту.

"Досить 5 раз в тиждень прийняти гарячу ванну, щоб захистити своє серця від інфаркту, а судини - від інсульту. Максимальний оздоровчий ефект досягається при температурі води 41 °С", - повідомили японські фахівці з Ehime University, передають Патріоти України з посиланням на 24apteka.

Цей висновок було зроблено вченими після проведення експерименту за участю майже 900 чоловіків і жінок. Добровольці приймали ванни в середньому по 12 хвилин.
Заміри і аналіз біохімічних показників роботи організму в такі моменти показали: гаряча вода сприяє поліпшенню в кровопостачанні міокарда, зниження артеріального тиску. За словами лікарів, звичка ніжитися у ванні допомагає купірувати процеси, що ведуть до неприємного явища затвердіння стінок артерій, що підвищує загрозу утворення тромбів і закупорки судин.
Показово, що дані, отримані фахівцями з Японії, узгоджуються з недавно опублікованими результатами дослідження вчених з Брістольського університету (Велика Британія), які свідчать: відвідування сауни від 4 до 7 разів на тиждень на дві третини знижує ризик розвитку інсульту (чого не відбувається при більш рідкісних візити в сауну).

Найдивовижніше, але наукові спостереження також виявили, що люди, які регулярно приймають гарячу ванну, в меншій мірі піддаються впливу стресів, а також частіше правильно харчуються в порівнянні з людьми, які цього не роблять.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...