Науковці створили нешкідливий для людини антибіотик

Препарат отримують з отрути оси.

Абсолютно новий вид антибіотиків розробили співробітники Массачусетського технологічного інституту, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Основна діюча речовина препарату - отрута південноамериканських ос. Змінені пептиди отрути вбивають бактерії, не завдаючи шкоди клітинам людини.

Експерименти з мишами показали, що препарат справлявся зі стійкими до більшості антибіотиків бактеріями - він руйнував їх клітинні мембрани. Вчені намагаються поліпшити версію препарату, використовуючи мінімальні дози отрути.

Американські дослідники працюють і над створенням антибіотика з отрути жаб. Вчені виявили в шкірі різних видів цих тварин майже двісті речовин, які можуть знищувати бактерії, віруси і грибки. Зокрема, у жовтоногої жаби виявили речовину, яка ефективно вбиває резистентний стафілокок, який викликає у людини важковиліковні захворювання крові і пневмонію.

Фахівці намагаються зробити антибіотики менш токсичними для людини. У разі успіху можуть почати випуск препаратів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...