Навіки разом: Історія братів-близнюків зворушила мережу

Вони народилися в один день, разом пішли воювати та разом загинули.

Максим та Артем Лащенки

17 грудня мав би виповнитися 31 рік братам-близнюкам Максиму та Артему Лащенкам. Але їхнє життя обірвалося влітку 2014-го. Історію братів розповіла благодійна організація "Повернись живим" у Facebook, передають Патріоти України.

Вони завжди все робили разом, і, коли 26-річному Максиму прийшла повістка, Артем пішов на війну слідом за братом – добровольцем у 25-ту окрему повітряно-десантну бригаду. Брати Лащенки до останнього приховували від мами Світлани Миколаївни те, що вони обидва на передовій.

"Трагедія сталася влітку 2014 року. 5 серпня колона українських військових виходила з оточення в районі селища Петропавлівка Шахтарського району. Тоді у бойову машину влучив ворожий снаряд. Серед шістьох загиблих на місці був і Максим. Його поховали на рідній Дніпропетрівщині", - ідеться в повідомленні.

Артем ще цілий рік вважався зниклим безвісти. Однак влітку 2015-го надія щезла: після проведення експертиз ДНК стало відомо, останки одного з шести бійців, загиблих того ж дня, належать Артему. Із ним попрощалися 22 червня.

Посмертно братів Лащенків нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У Максима залишилися дружина та донька.

Користувачі мережі залишили сотні коментарів, у яких подякували героям України і висловили підтримку матері полеглих бійців.

"Серце розривається від болю, коли дивишся на фото цих хлопців, захисників України, яких вже нема на світі! Низький уклін батькам і щире співчуття. Сумуємо разом з Вами", - написала Tatyana Belik.

"Подивилась на фото, прочитала в реченні "були" і не змогла розгорнути увесь текст, щоб дочитати. Тяжко, люди, боляче... наші діти, могли б гарно жити. Звичайно, що пам'ятаємо... Героям слава!", – залишила зворушливий коментар Lyudmila Zherdetskaya.

"Хлопці, не будьте героями, будьте професіоналами. Хай гинуть вороги, а не ви", - зауважив Konstantin Gorenko.

"Який біль.. Світла пам'ять Воїнам... Мамі душевних сил і здоровья", - побажала Natalia Nomerovskaya.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...