Навіщо Кремлю потрібні затримання українців у Росії, - військовий експерт

Російські силовики можуть затримувати громадян України, які приїдуть на матчі ЧС-2018, щоб поповнити так званий "обмінний фонд".

Олексій Арестович

Про це розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович, передають Патріоти України.

Він виключає варіант, що прості українці можуть бути затримані для вербування. "Вербують тих, хто має доступ до державної таємниці або готовий здійснювати певні дії. Насправді в росіян таких людей вистачає на території України - більше, ніж треба. Інформацію їм передає "кожен третій", і у них є практично повна інформація про Україну. Як показують вбивства і замахи, що здійснюються у нас, вони тут також мають контингент, готовий стріляти та підривати", - пояснює Арестович.

При цьому експерт не виключає, що затримання можуть проводиться для того, щоб використовувати цих людей при обмінах. "Їм, навпаки, невигідно витягувати людей на територію Росії, тому що українські спецслужби в першу чергу перевіряють людей на предмет відвідування РФ протягом року-двох. А ось набрати "обмінний фонд" вони можуть, ця вірогідність не нульова", - говорить він.

Джерело: Апостроф
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...