"Навіщо окупантам залізниця на Керченському мосту", - експерт

Залізниця на Керченському мосту в анексованому Криму дозволить Росії поліпшити військову логістику на півострові.

Про це заявив експерт з питань Криму Андрій Клименко, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Міст замінив пороми. В кінці 2014-го рішенням "Укрзалізниці" було припинено залізничне сполучення, а наприкінці 2015 року відбулася громадянська блокада. Вона припинила будь-які перевезення з материкової частини країни. Після цього РФ була змушена значно розширити поромне сполучення. Якщо раніше через Керченську протоку ходило два автомобільних і три залізничних поромів, то протягом 2016-го їх стало двадцять. Вони повністю забезпечували потреби Криму в товарах і пасажирх. Тепер, коли вони не потрібні, їх поставили на прикол в Керчі і вирішують, що робити з ними далі. Тобто революції ніякої не сталося: те, що возили пороми, зараз возять автомобілі по мосту. А що буде, коли добудують і введуть в експлуатацію залізничний міст, подивимося. За планами, будівництво закінчиться в кінці 2019-го. Судячи з усього, це не дуже потрібно - зараз в Криму немає дефіциту товарів широкого споживання, будівельних або промислових матеріалів. Думаю, залізниця буде мати більше значення для військової логістики", - говорить він.

Щоб пояснити все по суті, Клименко навів такий приклад. "Щоб перевезти полк або бригаду, треба кілька сотень залізничних вагонів. Пором може взяти 6-8 вагонів. Тобто, щоб перевезти полк, порому треба сходити туди і назад кілька десятків разів. А по залізничному мосту вони пройдуть кількома ешелонами. Тому залізниця значно поліпшить військову логістику, але на економіку Криму не надто вплине. Революції там не буде, тому весь процес прийшов до певного стабільного стану", - упевнений експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...