"Навіщо потрібен закон, який дозволяє прикордонникам стріляти без попередження", - Гай

Прийняття Верховною Радою закону про прилеглу зону України, який дозволяє прикордонникам Морської охорони та ДПСУ стріляти на поразку з метою відбиття атаки агресора, додасть українським військовослужбовцям впевненості і може врятувати їм життя.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів волонтер і ветеран АТО Мирослав Гай, передають Патріоти України.

"Дії українського військовослужбовця дуже регламентовані. В цивільній ситуації від нього потрібні певні процедури перш ніж відкрити вогонь на поразку. У ситуації, коли ми маємо справу з агресором, який воює проти нас танками і артилерією, дії військовослужбовця за правилами мирного часу можуть коштувати йому життя і забрати дорогоцінний час, час на реагування. Відповідно, якщо ви бачите, що диверсійна група РФ незаконно перетинає кордон, то ви не можете стояти і кричати "Стій! Стріляти буду!", потім стріляти по ногах і лише потім – на поразку. У таких випадках військовослужбовець повинен знати, що командування і закон – на його боці. І він не буде боятися використовувати зброю, якщо це необхідно для захисту суверенітету", – вважає Гай.

Невизначеність, яка існувала раніше, лякала і позбавляла прикордонників волі. Але це не означає, що тепер вогонь буде відкриватися так і по мирному населенню.

"Страх отримати покарання за свої дії демотивує військовослужбовців і змушує їх сумніватися – використовувати зброю чи ні, засудять їх потім чи ні. А таким наказом командування показало, що військовослужбовець захищений. Є наказ, є дозвіл. Але це не означає, що стріляти будуть в бабусь і дідусів, які випадково перейшли кордон в пошуках грибів на білоруському кордоні. Ні, це стосується виключно агресора, озброєних людей, військових РФ. І тепер наші прикордонники знають, що убивши озброєного порушника, який несе війну на територію України, вони не будуть покарані за це, а навіть нагороджені", – резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...