Навряд чи витримає природні стихії: Названо найбільш проблемне місце Кримського моста

Центральна частина Кримського моста є найбільш вразливою, вона буде найбільш схильна до всіляких випробувань на міцність, стійкість, витривалість.

"Саме центральна частина 19-кілометрового моста буде найбільше схильна до природних катаклізмів", - підкреслив колишній заступник міністра надзвичайних ситуацій України Василь Кваша, передають Патріоти України.

Спеціаліст характеризує спорудження як ризикований об'єкт. "За ним потрібно пильно спостерігати, як він себе поведе і наскільки надійно буде працювати. 100-відсоткових гарантій, що він буде функціонувати без проблем, ніхто не дасть. Завжди існуватиме ймовірність того, що цей міст буде зруйнований внаслідок того, що він знаходиться в такий критичній зоні, яка схильна до природних катаклізмів - дуже сильні шторми, які починаються в тій місцевості з листопада місяця і тривають практично до літа. Шторми нерідко проходять дуже агресивні. Як конструкції цього моста будуть витримувати природні навантаження, будемо бачити. Треба за ним спостерігати і обстежити", - сказав він.

За словами Кваші, той, хто будував цей міст, може і не давав стовідсоткової гарантії, що цей об'єкт інфраструктури простоїть 25-100 років. "Я б до таких "гарантій" ставився вкрай обережно, тому що не впевнений, що цей міст здатний витримати природні стихії. Знаю, що раніше було багато намірів побудувати там міст, але не всі конструктори, які відповідають за будівництво, обстеження гідрології та грунту, куди потрібно було забивати палі, давали однозначне "добро". Наприклад, є певна ймовірність, що там можуть бути і підземні проблеми з зсувними явищами: може бути рух грунтів на певній глибині", - пояснив Кваша.

Екс-заступник міністра також додав, що є певні проблеми з основою грунту, в який забивали палі при будівництві "путінського моста".

Джерело: Сегодня
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...