НАЗК звинувачує партію "Свобода" в порушенні українського законодавства і вимагає стягнути з політсили понад 2 млн грн

4 вересня у Дарницькому районному суді Києва розглядатимуть адмінпровадження про притягнення до адмінвідповідальності головного бухгалтера "Свободи" на підставі протоколу, складеного Нацагентством з питань запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) через суд вимагає конфіскувати 2,357 млн грн у політичної партії "ВО "Свобода". Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передають Патріоти України.

Бухгалтера політсили обвинувачують у порушенні порядку отримання внеску на підтримку політичної партії.

У НАЗК повідомили, що на попереднє судове засідання 28 липня представник ВО "Свобода" не з'явився, тому засідання перенесли на 4 вересня.

"Департамент з питань запобігання політичної корупції НАЗК за результатами аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2016 року виявив порушення встановленого законом порядку отримання внеску на підтримку політичної партії. Зокрема були виявлені невідповідності між прізвищами осіб, що здійснювали грошові внески, у звіті партії та у банківських виписках", – заявили в агентстві.

Зазначають, що після отримання судом відомостей щодо банківського рахунку ВО "Свобода" НАЗК виявило 11 платежів на загальну суму понад 2,33 млн грн, які було внесено протягом листопада–грудня 2016 року в касу банку головним бухгалтером політсили.

"Було встановлено, що вказана особа отримала через партійну касу ще 26 100 грн внесків від фізичних осіб, що підтверджується прибутковими ордерами", – повідомили в НАЗК.

В агентстві заявили, що так партія порушила встановлений законом України "Про політичні партії в Україні" порядок отримання внеску на підтримку політичної партії. Згідно із законом, грошові внески на користь політичної партії здійснюють через банківські операції особисто фізичні особи із установленням банком їхньої персональної інформації. А за порушення цієї вимоги суму внеску конфіскують на користь держави.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...