Назріває велика проблема: У Кабміні розповіли, що робитимуть із хрущовками

В Україні розглядається два підходи до вирішення проблеми хрущовок: знесення і реконструкція.

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передають Патріоти України.
За його словами, законопроект в процесі розробки. "Хочу відзначити, що проблема не може вирішитись швидко і легко, тому що у держави немає коштів, щоб всі хрущовки разом зробити енергоефективними, повністю поміняти всі комунікації в будівлях. Москва - не кращий приклад для наслідування, але там всі хрущовки були не тільки реконструйовані - там відбулася повна реновація. Ми ще до цього фактично не приступали", - пояснив Парцхаладзе.
Він підкреслив, що в Україні недосконале законодавство щодо розселення, немає чітко прописаних вимог до забудовників, тому питання висить у повітрі. Крім того, передбачено згоду 100% мешканців - це практично неможливо. "Якщо говоримо про перебудову кварталів, то складно отримати згоду всіх будинків. Три будинки погодилися, два - ні, і в підсумку будуть такі анклави в мікрорайоні. А якщо робити - то гармонійно. Законопроект повинен враховувати всі можливі проблеми і варіанти їх вирішення. І зокрема, відселення має відбуватися в той же район, де жили люди. Умовно: якщо проживав на Печерську, не можна відселяти на Троєщину. Безумовно, запропонована житлоплоща повинна бути з ремонтом, а поблизу повинна бути комфортна інфраструктура", - вважає заступник міністра.
За його словами, термін експлуатації інженерних мереж хрущовок і сталінок завершився. "У нас дійсно назріває проблема. Але дуже важливо, щоб бізнес захотів вкладати в цю сферу - це повинно бути економічно вигідно", - підсумував чиновник.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...