Назва дещо незвичайна: Роман Безсмертний очолив нову партію

Колишній віце-прем'єр і дипломат Роман Безсмертний очолив партію "РУХ+380".

Відповідне рішення ухвалили на установчих зборах партії, які відбулися у Києві, передають Патріоти України.

"Я буду працювати… Роботи дуже багато. Робота ця цікава. Найбільше мені потрібно, щоб ми були разом. З моєї точки зору, у майбутньому роль голови партії – це роль ініціатора. Це роль того, хто разом із партійним середовищем розробляє програму, рухає її, готує кадри. За допомогою цих кадрів у владі реалізовується програма.

"Прошу вас дивитися на мене не як на чергового вождя в політиці України. Я хочу залишатися ініціатором", - Роман БезсмертнийПрошу вас дивитися на мене не як на чергового вождя в політиці України. Я хочу залишатися ініціатором, людиною, яка прагне змін і хоче разом із вами ці зміни творити. Якщо у важкій ситуації треба буде, я готовий вести вас за собою. Але зараз я хочу, щоб ми були разом, підставляючи плече один одному", - сказав Безсмертний.

Його заступником обрали колишнього народного депутата Віктора Матчука. "Нема людини у нашій країні, яка має такий досвід партійного будівництва. Не знаю іншої людини, яка має такий досвід ведення успішних виборчих кампаній. Є у Романа Петровича така річ як служіння. Це не той "слуга народу", який дуркує в українській політиці. Це внутрішня потреба. Колись давно він із учителя став народним депутатом. Був представником президента у Верховній Раді, комендантом Майдану, віце-прем'єром, одним із керівників секретаріату президента, послом. Хто, маючи такі можливості, до цього часу без заводів, пароплавів, рахунків у швейцарських банках і маєтків? Я інших таких людей не знаю", - сказав Матчук.

Віктор Матчук був головуючим на установчих зборах
На установчих зборах були присутні 749 осіб, серед яких в голосуванні брали участь 516. Решта присутніх були у статусі гостей. Крім обрання назви партії та керівництва, учасники зборів затвердили програму та статут.

Безсмертний наголосив, що головне завдання нової політичної сили - відродити політику і політиків, позбутися "шоуменів, крадіїв та брехунів".

"РУХ+380" вирішив розпочати збір підписів на підтримку створення політичної сили. Згідно з законом, щоб зареєструвати політичну партію, необхідно зібрати 10 тис. підписів. Після того буде розроблено логотип та символіку партії.

Роман Безсмертний був народним депутатом чотирьох скликань, у 1994-2007 роках, представником президента Леоніда Кучми в парламенті, віце-прем'єр-міністром з питань адміністративно-територіальної реформи, заступником голови секретаріату президента Віктора Ющенка, послом України в Білорусі та представником України в політичній підгрупі на переговорах у "Мінському форматі". У квітні 2016 року він вирішив припинити роботу в ТКГ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...