Названа причина масштабного обвалу під Одесою (відео)

У селі Фонтанка в передмісті Одеси величезна ділянка землі розміром у два футбольні стадіони впала у прірву, потягнувши за собою дорогу, електричні стовпи і паркани місцевих жителів.

Земля просіла більш ніж на шість метрів, але не дивлячись на страшну картину руйнувань, жертв немає, - повідомляє ТСН, передають Патріоти України.

Власники будинків першої лінії вже давно виїхали, а приїжджі курортники розповідають, що схил обрушився близько 21:00. І так сильно, що все навколо здригнулося.

"Ось після такого починаєш вірити, що Господь Бог за шість днів створив землю", - розповів один зі свідків зсуву. Зазначається, що тепер під загрозою опинилися ті, чиє житло буквально повисло над прірвою.

"Ось вони лягають спати і про що думають? Прокинуться вони в своєму будинку, або разом із будинком у прірві. Я б, наприклад, так думала", - зізнається місцева мешканка Наталія Зігангірова.

У відпочивальників інша проблема - щоб дістатися до моря, їм тепер доводиться обходити дорогу, якою ще вчора їздили машини. "Якщо чесно, я до екстриму готовий, а от моя дівчина не дуже. Але все одно з цим щось потрібно робити, на мою думку", - заявив один із відпочивальників.

Поки земляний розрив ретельно вивчають учені, які визнають: все узбережжя, де поруч із морем виникла щільна забудова, перебуває під такою ж загрозою - обвал спровокував різкий підйом рівня грунтових вод.

"Тут всюди вигреби, каналізації тут немає. Крім того, дощі. Було дуже просте правило недопущення цих процесів: від обриву забудова не ближче, ніж на 100 метрів", - пояснив директор регіонального проектного інституту "Укрпівдендіпроводгосп" Олег Чижик.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...