Названо головні причини, чому українців не пускають в Європу

Майже за рік, що минув з моменту введення безвізового режиму між Україною та ЄС, в Європу з'їздили порядку 17,6 млн осіб, з яких 4,2 млн скористалися біометричними паспортами.

Однак приблизно 37 тис. З них отримали відмову в праві в'їзду. Це на 34% більше, ніж було в 2016 році, тобто до введення безвіза, - йдеться в матеріалі UBR.ua, передають Патріоти України.
"Поки, на відміну від Грузії, Україні не загрожує позбавлення безвізового режиму, так як ці цифри не є критичними", - розповіла аналітик, заступник директора ГО "Європа без бар'єрів" Катерина Кульчицька.
Однак, за її словами, все може змінитися, якщо хоча б один з ключових критеріїв піде в червону зону. Наприклад, вдвічі за два місяці виросте кількість виявлених нелегалів, відмов у в'їзді або число злочинів, скоєних українцями на території країн ЄС.
Поки найпоширеніше порушення візового режиму українцями - нелегальне перебування на території країн ЄС і несвоєчасне повернення додому. За словами Кульчицької, за минулий рік органи ЄС зафіксували 32,6 тис. українців зі статусом так званих "неврегульованих мігрантів".
"Добре, що з них більше 29 тис. чоловік повернулися в Україну добровільно. Це певним чином заспокоїло європейців", - розповіла Кульчицька.
Втім, як виявилося, далеко не всі українці досі знають про нові правила, свідченням чого є статистика відмов. За даними ГО "Європа без бар'єрів", найпоширенішою причиною для відмови в 2017 році стала відсутність документів, що підтверджують мету поїздки. Ця причина значиться приблизно в половині всіх випадків не пропуску через кордон (16,5 тис. Епізодів). Йдеться про відсутність бронювання номера в готелі, зворотного квитка, туристичного ваучера, запрошення від родичів і т.п.
На другому місці - відсутність діючої візи або дозволу на тимчасове або постійне проживання. Випадків, коли українці намагалися перетнути кордон з простроченими візами або дозволами приблизно, 8 тис.
Третя причина - відсутність достатнього фінансового забезпечення, необхідного для перебування в тій чи іншій країні Європи. Українці, яким відмовили з цієї причини, не змогли довести прикордонникам, що у них ці гроші є.

На четвертому місці - порушення термінів відвідування ЄС в попередні роки. Нагадаємо, українці можуть перебувати на території Європи сумарно не більше 90 днів протягом півроку при наявності біометрії або шенгенської візи. 2 203 людини не отримали дозвіл у 2017 році через те, що вони перевищили ці терміни.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...