Деякі з них не наносять шкоду здоров'ю, а інші є дуже небезпечними для людини, - передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.
Е – це цифровий код, який визначає додаткові складники продукту. Якщо код починається з 1, то це харчовий барвник, 2 – це консерванти, 3 – антиокислювачі, 4 – це стабілізатори, 5 – емульгатори, які зберігають структуру продукту однорідною. Якщо ж говорити про підсилювачі смаку, то їхній код починається з 6. Чотиризначний цифровий код свідчить про наявність підсолоджувачів.
Не всі харчові додатки, які починаються на Е, шкідливі, деякі з них можуть бути, до прикладу, вітаміном С або лютеїном.
Список нешкідливих харчових додатків:
E100 – Куркуміни.
E101 – Рибофлавін.
E106 – Рибофлавін–5.
Е160a – Каротин.
Е161b – Лютеїн.
E300 – Аскорбінова кислота (вітамін С).
E306–Е309 – Токоферол (вітамін Е).
Е440 – Пектин.
Е641, Е642 – L–лейцин і лізин (амінокислоти).
Е916, Е917 – Кальцію йодат.
А ось перелік "Е", які небезпечні для здоров’я, намагайтеся уникати продуктів, які містять такі складники.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...