Деякі з них не наносять шкоду здоров'ю, а інші є дуже небезпечними для людини, - передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.
Е – це цифровий код, який визначає додаткові складники продукту. Якщо код починається з 1, то це харчовий барвник, 2 – це консерванти, 3 – антиокислювачі, 4 – це стабілізатори, 5 – емульгатори, які зберігають структуру продукту однорідною. Якщо ж говорити про підсилювачі смаку, то їхній код починається з 6. Чотиризначний цифровий код свідчить про наявність підсолоджувачів.
Не всі харчові додатки, які починаються на Е, шкідливі, деякі з них можуть бути, до прикладу, вітаміном С або лютеїном.
Список нешкідливих харчових додатків:
E100 – Куркуміни.
E101 – Рибофлавін.
E106 – Рибофлавін–5.
Е160a – Каротин.
Е161b – Лютеїн.
E300 – Аскорбінова кислота (вітамін С).
E306–Е309 – Токоферол (вітамін Е).
Е440 – Пектин.
Е641, Е642 – L–лейцин і лізин (амінокислоти).
Е916, Е917 – Кальцію йодат.
А ось перелік "Е", які небезпечні для здоров’я, намагайтеся уникати продуктів, які містять такі складники.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...