Названо харчові добавки, які найбільше шкодять здоров'ю

Харчові додатки використовуються у всьому світі. Їх можна відрізнити від інших інгредієнтів продукту за позначенням "Е" та порядковим номером. Додатки використовують як консерванти, підсилювачі смаку, загусники та розпушувачі.

Деякі з них не наносять шкоду здоров'ю, а інші є дуже небезпечними для людини, - передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.

Е – це цифровий код, який визначає додаткові складники продукту. Якщо код починається з 1, то це харчовий барвник, 2 – це консерванти, 3 – антиокислювачі, 4 – це стабілізатори, 5 – емульгатори, які зберігають структуру продукту однорідною. Якщо ж говорити про підсилювачі смаку, то їхній код починається з 6. Чотиризначний цифровий код свідчить про наявність підсолоджувачів.

Не всі харчові додатки, які починаються на Е, шкідливі, деякі з них можуть бути, до прикладу, вітаміном С або лютеїном.

Список нешкідливих харчових додатків:

E100 – Куркуміни.

E101 – Рибофлавін.

E106 – Рибофлавін–5.

Е160a – Каротин.

Е161b – Лютеїн.

E300 – Аскорбінова кислота (вітамін С).

E306–Е309 – Токоферол (вітамін Е).

Е440 – Пектин.

Е641, Е642 – L–лейцин і лізин (амінокислоти).

Е916, Е917 – Кальцію йодат.

А ось перелік "Е", які небезпечні для здоров’я, намагайтеся уникати продуктів, які містять такі складники.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...