Деякі з них не наносять шкоду здоров'ю, а інші є дуже небезпечними для людини, - передають Патріоти України з посиланням на 24 Канал.
Е – це цифровий код, який визначає додаткові складники продукту. Якщо код починається з 1, то це харчовий барвник, 2 – це консерванти, 3 – антиокислювачі, 4 – це стабілізатори, 5 – емульгатори, які зберігають структуру продукту однорідною. Якщо ж говорити про підсилювачі смаку, то їхній код починається з 6. Чотиризначний цифровий код свідчить про наявність підсолоджувачів.
Не всі харчові додатки, які починаються на Е, шкідливі, деякі з них можуть бути, до прикладу, вітаміном С або лютеїном.
Список нешкідливих харчових додатків:
E100 – Куркуміни.
E101 – Рибофлавін.
E106 – Рибофлавін–5.
Е160a – Каротин.
Е161b – Лютеїн.
E300 – Аскорбінова кислота (вітамін С).
E306–Е309 – Токоферол (вітамін Е).
Е440 – Пектин.
Е641, Е642 – L–лейцин і лізин (амінокислоти).
Е916, Е917 – Кальцію йодат.
А ось перелік "Е", які небезпечні для здоров’я, намагайтеся уникати продуктів, які містять такі складники.
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...
Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...