Названо причину отруєння 25 людей в Київському ресторані

Швидше за все, суші в ресторані "Євразія", якими отруїлися кияни, приготували заздалегідь і зберігали їх деякий час.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомила директор науково-дослідного інституту "Держводекологія" Олена Сидоренко, передають Патріоти України.

"З "Євразією" я пам'ятаю ще випадок зі студентами нашого інституту. Вони зайшли туди пообідати і взяли продукцію ресторану на експертизу. У ній виявилося купа кишкових паличок", - згадує Сидоренко.

Суші з сирою рибою дуже небезпечні, вважає експерт.

"Використання сирої риби в стравах без системи забезпечення безпеки риби - потрібно заборонити. Риба для суші повинна бути абсолютно свіжа, доставлена за короткий термін, можливо заморожена, але перед цим оброблена. Продукція повинна готуватися відразу, адже свіжа риба дуже швидко псується. Наші заклади харчування не можуть забезпечити безпеку цієї продукції, у них повинна бути гарантія якості рибної сировини, а такої гарантії ніхто не дає", - впевнена експерт.

Перевірити свіжість страви з риби неозброєним оком неможливо. Перш ніж купувати рибну продукцію потрібно перевіряти імідж компанії.

"Я довіряю одному закладу, де вони дотримуються жорстокого контролю, це постачальник з Норвегії - "Egersund Seafood". Там видно, як робиться продукція. До суші-барів я ставлюся з побоюванням і ніколи там не пробую суші з сирою рибою. Коли купую рибу , то звертаю увагу на свіжість, стан обвітрені. Але здебільшого я дивлюся на авторитетність закладу, на імідж підприємства. З приводу суші нічого не можна гарантувати. Проблема в тому, що при виробництві рибної продукції використовуються різні добавки, які маскують перші ознаки псування. на на альної стадії, коли проходить розпад білкових речовин, до того часу, як риба почне гнити, ми не можемо за смаком визначити порчу. Колись на відпочинку, я замовила тигрові креветки під соусом. І більше я їх не купую, бо отруєння з дитиною було серйозне. Я, фахівець, але теж не змогла визначити, що вони почали псуватися", - розповіла Олена Сидоренко.

Влітку ризик псування риби зростає в кілька разів.

"З підвищенням температури ризик потрапити на зіпсовану рибу збільшується. Риба це той продукт, який весь час вимагає охолодження. Якщо почався процес накопичення продукту токсинами їх вже не можна прибрати", - зазначила експерт.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...