НБУ відмовив російським мільярдерам та українському нардепу у купівлі "Сбербанку" та "Промінвестбанку"

Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України не погодив зміну власників у "Сбербанку" та "Промінвестбанку".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", передають Патріоти України.

28 липня регулятор прийняв рішення відмовити в погодженні придбання значної частки Саїду Гуцерієву і Григорію Гусельникову в ПАТ "Сбербанк", Максиму Микитасю і Павлу Фуксу - в ПАТ "Промінвестбанк".

"Підстава для прийняття таких рішень: неподання необхідних і достатніх документів для здійснення перевірки інвесторів щодо відповідності вимогам законодавства України", - сказав представник Нацбанку.

Гуцерієв, Гусельников та Фукс є російськими мільярдерами, Микитась - українським народним депутатом й фактичним власником корпорації "Укрбуд".

  • Громадянин Великої Британії та Російської Федерації Гуцерієв мав намір придбати 77,5% акцій української дочки "Сбербанку". Компанія його батька Михайла Гуцерієва видобуває нафту в Азербайджані та Казахстані.
  • Аналогічне подвійне громадянство - Великої Британії та Російської Федерації - є і в Гусельникова, який збирався купити 22,5% акцій української мережі "Сбербанку" від імені латиської фінустанови Norvik Banka.
  • Підприємцеві Фуксу, що родом з Харкова, у 2010-их рр. належало 44% акцій "Совкомбанку", головний офіс якого розташовано у Костромі (Росія).
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...