Не Ахметов: Названо прізвище олігарха, який прибрав до рук економіку окупованого Донбасу

Після псевдовиборів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу реальні важелі управління економікою остаточно перейшли в руки структури "Внешторгсервис", яку пов’язують із олігархом-втікачем Сергієм Курченко.

Сергій Курченко

"Внешторгсервис" очолює громадянин Росії, екс-віце-губернатор Іркутської області Володимир Пашков. Ця компанія з минулого року керує практично всіма шахтами і заводами на окупованій території. Видобуте вугілля і готовий метал потім потрапляють у Росію – без відома українських власників захоплених підприємств, передають Патріоти України.

"Ми моніторимо і залізничну інформацію, і митну статистику. І судячи з даних, які ми бачимо, щомісяця близько 400-500 тисяч тон вугілля з тимчасово окупованої території перетинають кордон з РФ", – розповідає керівник офісу глави "Дтек Енерго" Денис Діденко.

А ось монополістом на постачання і продаж продукції з окупованих районів Донецької та Луганської областей стала фірма "Газ-альянс" того ж Курченка.

Навесні цього року Міністерство економіки Росії заборонило іншим трейдерам контактувати з угрупованнями "ЛНР" і "ДНР". Ображені російські фірми навіть написали колективного листа Володимиру Путіну. "Цим рішенням нас просто витісняють з ринку і передають наш бізнес одній компанії – ТОВ "Компания "Газ Альянс". Фактично, бізнес монополізується однією компанією, яка буде диктувати умови як постачальникам на території "ЛНР" і "ДНР", так і покупцям", – йдеться у листі.

Структури Курченка фактично контролюють всі промислові гіганти непідконтрольного Донбасу, кажуть експерти.

У розслідуванні наголошується, що "Внешторгсервис", як і структури Курченка – у "чорному списку" Міністерства фінансів США. Щоправда, в українському списку санкційних підприємств, цей монополіст, що заробляє на українських підприємствах на окупованому Донбасі, чомусь не значиться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...